Așa DA! Așa NU! Cum să porți fuste ca să nu arăți ridicol și demodat?

Elegantă și sexy, austeră și seducătoare, concisă și feminină – fusta este un articol vestimentar îndrăgit nu doar de fanii stilului feminin, ci și de cei care o pot combina inteligent cu adidași și haine supradimensionate.
În ciuda versatilității lor, fustele pot fi sursa unor ținute elegante și moderne, precum și să contribuie la crearea unor combinații ridicule. Cum să porți corect fustele în 2022 pentru a arăta elegant și care sunt combinațiile de care trebuie să uiți definitiv, analizăm mai departe.

Cum să porți:

Fustă scurtă + sandale plate


Ținutele cu fuste scurte se pot transforma ușor în vulgaritate: atunci când decizi să evidențiezi picioarele în ținută, merită să-ți amintești că lungimea mini-ului trebuie echilibrată cu un top și pantofi bine aleși. Așadar, pentru fiecare zi la fustele scurte nu trebuie să alegi încălțăminte cu toc înalt, fie că este vorba de sandale sau pantofi. Sandalele plate, flip-flops și saboții – vor arăta mult mai efectiv și stilat.

Fustă scurtă + cizme


Cizmele obișnuite și de tip cowboy vor accentua armonios ținuta ta. Modelele până la și ușor deasupra genunchiului te vor ajuta să obții un look mai discret – un lifehack adorat de către adepții street style-lui.

Fustă scurtă + sacou oversize


Multe branduri de modă, precum Miu Miu și Diesel, au decis să facă mini-urile extreme la modă anul acesta. O astfel de tendință a atras multe fashioniste, dar este oare practic în realitate? Pentru a echilibra puțin ținuta și a te simți mai încrezută – se recomandă să o asortați cu o jachetă voluminoasă puțin mai lungă sau exact de lungimea fustei.

Fustă midi + tricou


Fusta midi arată întotdeauna mai discret și mai elegant, iar asortată cu un tricou vei obține un aspect puțin mai formal. Acest stil se potrivește atât pentru fustele din țesături mai groase – cum ar fi catifeaua și denimul, cât și pentru cele din mătase, in și satin.

Fustă scurtă + tricot gros


În loc de cămăși scurte și tricouri, puteți asorta fusta cu articole din jerseu. Acestea pot fi topuri minimaliste, cardigane sau pulovere – fiind opțiunea ideală pentru oficiu sau ieșirile în oraș.

Ce nu trebuie să combini:

Fustă scurtă + pantofi cu toc înalt


Tendința populară în anii 2000, acum arată cât se poate de ridicol și chiar vulgar. Lungimea mini și tocurile înalte sunt potrivite doar pentru un cocktail sau o petrecere – și în acest caz cu condiția alegerii corecte a hainelor, culorii și croielii.

Fustă maxi + adidași


Confortul a devenit de mult timp o tendință, iar fashionistele au decis cu încredere să combine mai multe stiluri într-o singură ținută. Cu toate acestea, pantaloni sport cu tocuri, fusta midi sau maxi cu adidași – sunt combinații demodate, care îți va da de gol lipsa interesului față de modă și tendințe.

Fustă maxi + jacheta oversize


Fanii hainelor libere, adesea dau greș prin formarea unei ținute prea lejere. Oversize arată stilat dacă în ținută sunt respectate proporțiile – ceea ce înseamnă, look-ul trebuie să includă și articole pe siluetă. Combinația dintre fusta maxi și jacheta voluminoasă este periculoasă – silueta se pierde, iar ținuta se transformă într-un „sac mare”.

Fustă midi + botine


Botinele combinate cu o fustă midi îți vor scurta vizual picioarele, iar ținuta va arăta ridicol și urât. Optează pentru sandale cu toc mic sau cizme.