Așa arată o casă-valiză: Poate fi construită în doar 7 ore și amplasată oriunde!

O mare parte a calității vieții noastre depinde de locuința noastră, cât și de locația acesteia, care răspunde nevoilor noastre.

Odată cu reducerea spațiului liber pentru construcție crește propularitatea locuințelor compacte. Arhitecții estonieni au propus proiectul unei micro-case cu o suprafață totală de 30,3 metri pătrați, care poate fi asambaltă complet în doar 7 ore.

Compania estonă Kodasema se ocupă de proiectarea și implementarea micro-clădirilor. De data aceasta, arhitecții au prezentat o locuință mică numită Koda, care poate fi asamblată în doar 7 ore și, dacă este necesar, la fel de repede demontată și mutată într-o altă locație.

Suprafața casei constituie doar 30,3 metri pătrați. Materialele utilizate pentru construcția casei sunt betonul și sticla. Casa se construiește rapid datorită secțiunilor prefabricate. Micro-locuința nu necesită o fundație. Ferestrele instalate sunt cu patru camere, pentru a asigura o izolare eficientă a sunetului șia căldurii.

Conform planului, la primul etaj se găsește o cameră de zi, bucătărie și cameră de baie. Deasupra este un mini-dormitor și chiar o mașină de spălat.

Arhitecții susțin că proiectul lor este destul de potrivit nu numai ca modelul unei case de locuit, ci și ca o cafenea, un spațiu de birou sau un atelier. Toate piesele de mobilier și de interior din casă sunt incluse în set.

Costul unei astfel de locuințe Koda va ajunge de până la 100 000 de euro. Se preconizează ca micro-casa să intre în vânzare deja anul viitor.

Koda este un fel de casă – valiză, poate fi amplasată oriunde, este foarte compactă și ar putea reprezenta o soluție perfectă pentru cei care preferă să se mute des.