Acum e momentul: 10 tipuri de călătorii pe care orice femeie ar trebui să le facă cel puțin o dată în viață

Se știe că o călătorie este unicul lucru pe care îl poți cumpăra și care te va face mai bogat. Călătoriile au o mulțime de beneficii: ne inspiră, ne ajută să ne simțim mai liberi, mai încrezători și ne învață să înțelegem lumea în care trăim.

Dacă ai nevoie de încă un motiv pentru a călători, ține minte: trăiești o singură dată, așa că ar fi bine să o faci la maxim!

Rezervă chiar acum un loc în avion pentru una din aceste 10 cele mai benefice și distractive călătorii, pe care orice femeie trebuie să le facă în viața sa.

1. O călătorie a pasiunilor tale

Îți plac cafenelele? Vizitează Seattle. Adori gătitul? Fă o călătorie în Italia. Iubești florile? Fă o excursie prin câmpurile de lalele din Keukenhof, Olanda, când sunt înflorite.

Planifică-ți o călătorie de neuitat pentru a explora pasiunile, hobby-ul sau ceea ce îți place să faci în viață.

2. O călătorie relaxantă

Principalul tău obiectiv în această călătorie e să te deconectezi și să te relaxezi, departe de zgomotul orașului, vizitând o destinație îndepărtată. Fie că este vorba de o plajă retrasă din Cuba, fie de o cabină confortabilă ascunsă în pădure, mergi oriunde crezi că te vei simți în liniște și pace.

3. O călătorie solo

Cel puțin o dată în viață, fiecare femeie trebuie să experimenteze o călătorie epică neînsoțită. Această experiență îți va spori pentru totdeauna încrederea în sine și îți va permite să te bucuri de călătoria planificată anume de tine, așa cum o dorești tu, fără ca cineva să te deranjeze și să se implice în ea.

4. O călătorie în timp

Întoarce-te la început și vizitează locul pe care strămoșii tăi îl numeau ”acasă”, cu mult timp în urmă. Un studiu realizat la Universitatea Emory a aflat că acei copiii, care știau mai multe despre istoricul familiei lor, aveau un nivel mai mare de încredere și siguranță de sine și erau mai capabili să facă față stresului.

Și același lucru se poate spune și despre adulți. „Poveștile familiei oferă un sentiment de identitate de-a lungul timpului”, a scris unul dintre cercetători.

Vorbește cu rudele tale, fă cercetări online sau testează-ți ADN-ul, astfel încât să știi exact unde să mergi.

5. O călătorie cu trenul

Călătoria cu trenul devine una dintre cele mai bune modalități de a explora lumea. Este ieftin și acoperă distanțe lungi. Poți să te relaxezi și să admiri peisajele fenomenale, care te vor lăsa fără cuvinte.

6. O călătorie spontană

Fă-ți un obiectiv să faci cel puțin o călătorie spontană în fiecare an. Strânge-ți geanta și dute la aeroport pentru a vedea ce zboruri libere sunt sau utilizează un website pentru a rezerva un zbor de acasă. Nu planifica nimic pentru această aventură – vezi unde te duce călătoria!

7. O călătorie cu prietenele

E foarte important să petreci timpul cu cei mai buni prieteni. Planifică o călătorie interesantă, distracția e garantată!

8. O călătorie cu activități sportive

Știm cu toții că exercițiile fizice sunt o parte importantă în menținerea și stimularea sănătății noastre, așa că de ce să nu o incluzi în itinerarul tău de călătorie?

Scufundări, ciclism, drumeții, surfing sunt câteva dintre cele mai bune metode de a explora cele mai frumoase locuri de pe Pământ.

9. O călătorie cu mașina

Ești doar tu, mașina și drumul. Poți călători mii și mii de km, să admiri priveliștile din jur, să întâlnești răsăritul și apusul. E o experiență incredibilă!

10. O călătorie în calitate de voluntar

În doar o săptămână, poți să-ți lărgești orizonturile, să-ți creezi viziunile despre lume și să-ți folosești abilitățile pentru a-i ajuta pe ceilalți – ce ar putea fi mai bun decât atât?