9 filme puternice, pe care n-o să le uiți niciodată

Există filme pe care le-ai privit și le-ai uitat, ceea ce nu înseamnă că nu sunt bune. Ele relaxează și ne relansează creierul. Astăzi însă îți propunem câteva filme cu un subiect profund, filme puternice care ne pun pe gânduri și ne fac să ne dorim o lume mai bună.

1. Brimstone (2016)

Din momentul în care noul pastor al comunității urcă la pupitru pentru a-și rosti predica, Liz realizează că ea și familia ei sunt în mare pericol.

2. The Magdalene Sisters (2002) – Surorile de la azilul Magdalene

Inspirat de un documentar transmis pe Channel 4, Sex in a Cold Climate, cel de-al doilea film al actorului Peter Mullan (primul a fost Orphans) reveleazã un episod nu tocmai flatant din istoria recentã a Bisericii catolice. Mullan reconstituie la sînge, cu economie de mijloace si fãrã “istericale de aparat”, atmosfera terifiantã din azilurile Magdalene, în care tinerele erau încarcerate, înfometate si obligate sã munceascã pe gratis pentru a-si ispãsi niste pãcate virtuale.

3. 12 Years a Slave (2013) – 12 ani de sclavie

Filmul 12 ani de sclavie este inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supraviețuire și libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabilește valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un negru care pune preț pe libertate, este răpit și vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar și prin clipe neașteptate de blândețe, pentru Solomon neprețuite rămân viața și demnitatea sa.

4. Unthinkable (2010) – Tăcerea poate ucide

Un thriller psihologic, conturat in jurul unui interogator privat si a unui agent FBI ce preseaza pana la limita inumanitatii un terorist care detine informatii legate de locatia a 3 bombe nucleare, plasate de-a lungul teritoriului Statelor Unite.

5. Dogville (2003)

Frumoasa Grace (Nicole Kidman) ajunge intr-un orasel izolat numit Dogville, incercand sa scape de urmarirea unor gangsteri. Fiind incurajata de catre TOM (Paul Bettany), auto-intitulatul purtator de cuvant, minuscula comunitate a oraselului accepta sa o ascunda. In schimb Grace accepta sa faca anumite munci in folosul locuitorilor. Totusi, cand gansterii revin sa o caute mai serios, oamenii din Dogville cer un schimb mai “personal” de servicii contra riscului de a o adaposti.

6. Saul fia (2015) – Fiul lui Saul

Son of Saul este plasat în lagărul morții de la Auschwitz – Birkenau în 1944, iar un evreu maghiar prizonier, pe nume Saul (jucat de Géza Röhrig) este membru al Sonderkommando, un grup de prizonieri cărora li s-au dat privilegii umilitoare și iluzorii ca oameni de încredere, cu creșteri minore în rația alimentară, iar ei, în schimb, cară cadavrele din camerele de gazare în locul în care să fie arse, apoi duc cenușa departe ca să fie aruncată.

7. Mandariinid (2013)

Plasat în 1992, în timpul conflictului din Georgia, atunci când, în urma dizolvării Uniunii Sovietice, numărul separatiștilor din Abkhazia se afla în creștere. Această emoționantă poveste împotriva războiului are în centrul ei doi fermieri imigranți estonieni. Aceștia se trezesc implicați într-un război care nu este al lor. 

8. The Life of David Gale (2003) – Viaţa lui David Gale

David Gale este un om care a încercat să trăiască după principiile lui bine stabilite. Dar printr-o ciudată răsturnare de situație, acest tată devotat, profesor foarte apreciat și un înverșunat oponent al pedepsei cu moartea se găsește el însuși în celula morții, acuzat de violarea și asasinarea colegei sale Constance Harraway.

9. Silence (2016) – Tăcere

Mult așteptatul film despre credinţă şi religie al reputatului regizor Martin Scorsese, „Silence” este povestea a doi misionari portughezi care pornesc într-o călătorie periculoasă în Japonia secolului al XVII-lea în căutarea mentorului lor dispărut şi pentru a răspândi creştinismul.

Informații despre filme preluate de pe cinemagia.ro