30 de imagini istorice pe care s-ar putea să nu le fi văzut niciodată

Când explorăm istoria prin fotografii, se pare că o vedem altfel, nu-i așa? La urma urmei, celor mai mulți dintre noi le place să ne uităm la imagini rare din trecut.

1. În 1983, Freddy Heineken a fost răpit. Pentru el s-a cerut o răscumpărare de 16 milioane de euro și mai târziu a relatat: „M-au torturat timp de 3 zile și m-au făcut să beau Carlsberg”.

2. Grădina zoologică din Miami a pus 30 de flamingi în baie pentru a-i proteja de uraganul Andrew în 1992

3. Prințul moștenitor Wilhelm al Germaniei pozând în timp ce inspecta trupele, 1915.

4. Suntem în anul 1970 și ești în fața restaurantului de fast food Nathan’s, așteptând cu nerăbdare ca prietenul tău să-și termine hot-dog-ul, să te urci înapoi pe bicicleta Chopper (care are un scaun cu banane) și să fumezi trabucuri Bubblegum într-o construcție dubioasă (casă în copac).

5. Crezi că viața ta este plictisitoare ? Ei bine, poate ai dreptate. Lucrând ca chelneriță în 1921, Lillian Boyer a fost invitată de clienți să zboare.

Pentru primul său zbor, ea a urcat pe aripă, iar mai târziu a jucat în 352 de spectacole până în 1929, când reglementările de siguranță a avioanelor i-au forțat pe barnstormeri să renunțe la acest fel de distracții și au stricat tot amuzamentul.

6. John Daly împărtășește un moment intim cu soția sa după ce a câștigat British Open din 1995

7. Cancelarul Germaniei de Vest Willy Brandt în fața Memorialului Revoltei din Ghetoul din Varșovia în 1970

8. Sfat de viață: Fii mult mai mult decât Roger Moore pe platoul filmului Bond din 1973 „live & Let Die” și ignoră-ți toate e-mailurile până luni dimineața.

9. Scrisoarea lui Steve Jobs din 1983 vândută cu 479.939 USD la o licitație luna trecută

10. În spatele fiecărei femei de succes stă un bărbat care… Ei bine… În cele mai multe cazuri, el doar stă acolo pentru, știți, motive de siguranță. Cum ar fi, aici e Brigitte Nielsen cu Sylvester Stallone în 1986

11. Spice Girls în 1997

12. Chiar și vedetele au fost tinere odată

13. În 1955, Playboy a rulat o poveste care a descris un viitor în care homosexualitatea a fost norma, heterosexualitatea a fost interzisă și mafioții anti-heterosexuali au mărșăluit pe străzi

14. După destrămarea URSS, echipa de baschet a Lituaniei nu și-a putut permite să participe la Jocurile Olimpice din 1992

Atunci a intervenit salvatorul deloc întâmplător, dar complet natural: formația rock iconică gratefuldead. Ei au finanțat excursia băieților și le-au oferit o licență pentru a vinde marfă specială Grateful Dead-Olympics, care s-a dovedit extrem de populară printre fanii la Jocurile Olimpice.

15. În 1960, David Latimer a plantat o grădină în interiorul unui vas uriaș de sticlă și l-a închis. Latimer a deschis sticla doar o dată în 1972 pentru a adăuga un pic de apă. Ecosistemul autonom a înflorit spectaculos.

16. Actrița Tippi Hedren a mărturisit mai târziu că a fost „ieșit din comun” să trateze o fiară de 180 de kilograme ca pe un animal de companie domestic în casa din LA în anii 70

17. Praga anilor 1910

18. Evacuarea, Kharkiv, 2022

19. Salvador Dalí și ursul său furnicar făcând o plimbare prin metroul din Paris, 1969

20. Rusia a aruncat o bombă asupra unei clădiri de teatru, unde se adăposteau aproximativ o mie de oameni (inclusiv copii)

Numărul victimelor este necunoscut, dar un lucru știm sigur: Rusia este dispusă să facă o mulțime de lucruri ciudate în misiunea lor de a „salva” „libertatea” vieților ucrainene.

21. Toate acestea au început pentru că un mic birocrat a simțit că nu primește suficient respect cu 30 de ani în urmă. Fiți amabili cu micuții voștri birocrați, oameni buni !

22. Jimmy Walker, care a fost cel de-al 97-lea primar al orașului New York, văzut cu membrii tribului Blackfeet Nation în anii 1927

23. Țarul Nicolae al II-lea. Arată ca un selfie stick, dar probabil că doar verifica camera când s-a stins

24. Ești un jurnalist sclipitor în 1931, făcând fotografii mafioților la procesul lui Al Capone

25. Ți-a plăcut vreodată mașina ta atât de mult încât ai lipit-o pe perete? Joakim Bonnier a făcut-o. El a condus această Mclaren M5a cu motor V12 Brm pe locul șase la Marele Premiu al Italiei din 1968

26. Cel mai înalt și cel mai scund jucător NBA din istorie

În sezonul 1987-88, Manute Bol și Muggsy Bogues au jucat chiar în aceeași echipă: The Washington Bullets.

27. Așa a apărut Marlene Dietrich la Paris în 1933, după ce i s-a spus să nu poarte pantaloni la sosire. Nu poate  o femeie să se îmbrace ca un bărbat. Ce urmează? Drepturi egale?

28. Iran în zilele bune

29. O imagine emblematică din Chicago a unor băieți din Southside, făcută în 1941.

30. Ușa de la zona de luat masa a mănăstirii Alcobaca din Portugalia a fost îngustă, astfel încât călugării care s-au îngrășat prea mult să fie forțați să meargă în post

Dar pe tine care dintre aceste imagini te-a impresionat cel mai mult ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii !