19 actori și actrițe care au adăugat kilograme în plus și au slăbit considerabil pentru roluri

Câte fac actorii și actrițele pentru a obține un rol: învață o limbă străină, se rad pe cap, sau, dimpotrivă, își cresc barbă și păr lung, își îmbunătățesc forma fizică prin antrenamente obositoare sau mănâncă în exces gogoși și fast-food pentru a adăuga câteva kilograme.

Christian Bale este primul exemplu care îmi vine în minte când vine vorba de schimbări de greutate. Dar chiar înainte de el, lista actorilor care adaugă și pierd din greutate pentru un rol este destul de impresionantă. Privind rezultatul final în filme putem spune cu siguranță că au meritat sacrificiile!

Vincent D’Onofrio

+32 kg pentru un rol în filmul „Full Metal Jacket”

Pentru rolul neîndemânaticului soldat gras „Heap” din „Full Metal Jacket” al lui Stanley Kubrick, D’Onofrio a trebuit să adauge până la 32 kg, aducându-și greutatea la 130 kg. Și dacă acum actorul arată foarte corpulent, atunci în 1987 era slab și în formă.

Robert De Niro

+27kg pentru un rol în filmul „Raging Bull”

Pentru rolul boxerului Jake Lamotte în Raging Bull, Robert De Niro a adăugat 27 kg. În același timp, aproape pe tot parcursul filmului, actorul a trebuit să mențină o formă fizică excelentă și doar în finală, Scorsese a arătat boxerul care s-a îngrășat și s-a retras. Pentru aceasta, s-a făcut o pauză la filmări, iar De Niro a plecat în Italia, unde, potrivit acestuia, timp de câteva săptămâni a mâncat cât de multe paste a putut. Când actorul s-a întors în platou, Scorsese a fost atât de alarmat de starea sa (De Niro a avut chiar probleme de respirație!), încât filmarea a fost amânată pentru încă două săptămâni.

Matthew McConaughey

+21 kg „Gold”
-23 kg, „Dallas Buyers Club”

McConaughey joacă în filme de la sfârșitul anilor ’80, dar până în 2013 a fost considerat un „om de mijloc puternic” – a jucat cowboy, bandiți, ucigași în filme de acțiune. Până la izbucnirea „Dallas Buyers Club”, unde McConaughey a jucat rolul principal – un cowboy întreprinzător care moare de SIDA. Pentru rolul lui McConaughey, a slăbit cu 23 kg! Apoi s-a întors foarte repede la formă pentru a apărea într-un rol secundar, dar foarte luminos în Lupul de pe Wall Street. De atunci, cariera actorului a progresat și probabil că tu însuți știi că astăzi numele său de pe afiș este cheia succesului.

McConaughey a trebuit să se îngrașe. În 2016, el a jucat rolul unui ghinionist-căutător de aur-escroc din filmul „Aur”, pentru care a s-a îngrășat și s-a tuns.

Jared Leto

-13 kg, „Dallas Buyers Club”
+30 kg, „Chapter 27”

Partenerul lui McConaughey în „Dallas Buyers Club”, Jared Leto, a slăbit, de asemenea, pentru rolul Rayon, cu 13 kg din greutatea sa normală. În 2007, pentru rolul ucigașului lui John Lennon Mark Chapman, actorul s-a îngrășat cu 30 de kg.

Benicio del Toro

+18 kg, „Fear and Loathing in Las Vegas”
-16 kg, „Che”

Pentru rolul doctorului Gonzo în „Fear and Loathing in Las Vegas”, Benicio Del Toro s-a îngrășat cu 20 kg. În 2008, Del Toro a slăbit în special pentru rolul lui Ernesto Che Guevara în filmul „Che”. A trebuit să slăbească cu aproximativ 16 kg.

Bradley Cooper

+18 kg, „American Sniper”

Bradley Cooper a adăugat cu o greutate de 18 kg și s-a antrenat greu timp de câteva luni pentru a se obișnui cu imaginea din filmul „American Sniper” de Clint Eastwood. Și-a crescut și o barbă densă, dar, suntem siguri, i-a fost mai ușor cu această provocare.

Yuliya Snigir

+13 kg, „Catherine the Great”

Pentru rolul Ecaterinei a II-a în serialul istoric, Yuliya Snegir s-a îngrășat – deși nu înainte de filmări, ci în timpul lor. Ea a citit că, ajunsă în Rusia ca o fată subțire, viitoarea împărăteasă se îngrășa treptat.

Tom Hardy

+14 kg, „The Dark Knight Rises”

Tom Hardy a avut doar trei luni pentru a se pregăti pentru rolul lui Bane în The Dark Knight și a folosit la maximum timpul alocat, câștigând 14 kg în greutate. Și, de asemenea, s-a antrenat activ și a respectat o dietă special concepută pentru el.

Charlize Theron

+14 kg, „Monster”
+22 kg, „Tully”

Când telespectatorii au văzut-o pe Charlize Theron în Monster din 2003, au fost șocați. Pe ecran nu era nicio urmă a figurii sale cizelate: pentru rolul unei prostituate ucigașe, actrița s-a îngrășat cu 14 kg. Și nu degeaba, pentru că filmul i-a adus un Oscar.

În 2018, Charlize Theron și-a depășit recordul, câștigând până la 22 kg în greutate pentru rolul unei mame a multor copii din Tully. Acest film, însă, nu a câștigat niciun premiu special.

Matt Damon

+13,5 kg „Good Will Hunting”
-23 kg, „Courage Under Fire”

Pentru rolul principal în comedia neagră a lui Steven Soderbergh, „The Informant!”, în 2009, Matt Damon a trebuit să câștige 13,5 kg. Dar aceasta nu a fost cea mai radicală schimbare din cariera sa de actor. În 1996, încă tânărul Damon l-a jucat pe soldatul Hilario în drama militară a lui Edward Zwick „Courage Under Fire”, pentru care a slăbit cu 23 kg. După sfârșitul filmărilor, actorul a început să aibă probleme de sănătate și a stat sub observația medicilor încă șase luni.

Svetlana Khodchenkova

+18 kg, „Bless the woman”

Pentru rolul Verei în filmul „Binecuvântați femeia”, Svetlana Khodchenkova a trebuit să câștige aproape 20 de kg în trei luni, deoarece aceasta era o condiție prealabilă pe care i-a pus-o regizorul Stanislav Govorukhin.

Tom Hanks

-20 kg, „Cast Away”

Pentru rolul unui personaj blocat pe o insulă pustie în filmul din 2000 „Cast Away”, Tom Hanks a slăbit cu 20 kg, ceea ce este un sacrificiu serios din partea lui, deoarece suferă de diabet. Dar, apropo, nu primul. În 1993, Hanks a slăbit cu 14 kg pentru filmul „Philadelphia”.

Renée Zellweger

+15 kg, „Bridget Jones’s Diary”
-15 kg, „Chicago”

Unul dintre cele mai faimoase roluri ale lui Renee Zellweger este în comedia „Bridget Jone’s Diary”. Pentru rol, ea s-a îngrășat în mod special: 13 kg pentru prima parte și 15 kg pentru a doua. Ironia este că între aceste filme, actrița a reușit să joace și în musicalul „Chicago”, unde a jucat alături de Catherine Zeta-Jones și Richard Gere, iar pentru a intra sub forma unei cântărețe de jazz, Rene a pierdut rapid 15 kg și apoi a adăugat din nou.

50 Cent

-27 kg, „All Things Fall Apart”

50 Cent a dorit întotdeauna să-și încerce norocul în cinema, iar această șansă i-a căzut sub forma rolului unui fotbalist care moare de cancer. Pentru trei luni de pregătire, rapperul a slăbit cu 27 kg. Pentru a face acest lucru, a fugit câte trei ore zilnic și practic nu a mâncat nimic.

Alexandra Bortich

+20 kg, „I Am Losing Weight”

Alexandra Bortich, care a jucat rolul principal în comedia „Pierd în greutate”, pentru rol a adăugat mai întâi 20 kg, apoi le-a pierdut în procesul de filmare.

Mila Kunis

-9 kg, „Black Swan”

Pentru rolul unei balerine în filmul „Black Swan”, Mila Kunis a trebuit să slăbească cu 9 kg.

Chris Hemsworth

+16 kg, „The Avengers”
-14 kg, „Thor”

Din 2011, Chris Hemsworth a apărut periodic în rolul zeului scandinav Thor în filmele despre Răzbunători, așa că trebuie să se mențină în formă tot timpul. Însă pentru rolul pilotului James Hunt în biograful „Race” din 2013, el a trebuit să slăbească foarte repede și imediat cu 14 kg și apoi să revină la fel de repede la forma lui Thor, din moment ce „Thor 2: Regatul întunericului” a fost lansat în același an.

Hilary Swank

+9 kg, „Million Dolar Baby”

Pentru rolul unui boxer în „Million Dollar Baby”, Hilary Swank a câștigat 9 kg de masă musculară.

Christian Bale

Dragostea lui Christian Bale pentru reîncarnare este cu mult înaintea lui.

A fost un macho musculos în „American Psycho” (81 kg), practic un schelet în „The Machinist” (55 kg), a revenit din nou la imaginea anterioară în „Batman” (86 kg), a jucat un dependent de droguri în „Fighter” (66 kg), a adăugat în greutate pentru „American Hustle” (92 kg).