13 lucruri neobișnuite, inventate în trecut care depășesc chiar și ideile moderne de design

Oamenii au creat lucruri ingenioase pe care fiecare dintre noi și-ar dori să le dobândească. De exemplu, o lingură în formă de gogoașă, o lingură de pesmet sau o cutie de depozitare a colierului pot fi utile și astăzi.

Un lucru este sigur, în trecut au existat oameni ingenioși care au creat dispozitive neobișnuite, precum omologii lor contemporani. În acest material îți prezentăm o colecție curioasă de idei ingenioase din trecut.

1.Suntem cu toții cunoscuți cu situația: când îți faci ceai, iar frunzele de ceai îți intră în gură. Prin urmare, în 1881, a fost inventată o astfel de lingură, care ar putea deveni o alternativă la ceainic. În acest caz, o puteți folosi pentru a pune nu numai ceai, dar și zahăr.

2.La prima vedere, nu veți ghici pentru ce ar putea fi necesar acest dispozitiv. Dar soluția este simplă – aceasta este o lingură specială pentru gogoși.

3.Acest dispozitiv pare ca o roată în care sunt frânghii. Ei bine, în trecut acest dispozitiv a fost folosit pentru a usca rufele spălate. Poate că un astfel de aparat ar fi încă foarte relevant în micile noastre apartamente, în care nu există loc pentru uscătoare automate.

4.Această cutie de bijuterii chinezești, realizată între anii 1890 și 1900, seamănă foarte mult cu o gogoașă. Datorită acestei forme, a fost posibil să pui colierele fără ca ele să se încurce.

5.Această rață metalică a fost folosită ca întrerupător de lumină. Era suficient să atingeți rața și lumina era aprinsă. Un lucru tare curios pentru oaspeți și un element interesant din decorul casei, nu-i așa?

6.Yatate- nu este o pipă de fumat, așa cum ar putea părea la prima vedere. Acesta este un mic dispozitiv de scris. Acesta conține un recipient de cerneală și un deschizător pentru scrisori. Un astfel de set era foarte practic pentru a scrie rapid informațiile necesare.

7.Acest dispozitiv arată ca o scrumieră, dar de fapt a fost folosit pentru a colecta firimituri de pe masă.

8.Este greu ca să observăm o sticlă de parfum în această figurină romană din secolele I-II. Dar asta este. Dacă ar exista o competiție pentru titlul de cea mai creativă sticlă de parfum, atunci ea ar câștiga cu siguranță.

9.Acest inel arată ca unul dintr-o poveste. A fost inventat în jurul anului 1570. Un plastic special ascunde mecanismul unui ceas solar.

10.Aceste linguri au fost create în anii 1870, special pentru bărbații cu mustață. Pentru a împiedica mustața superioară să se ude și firimiturile să se blocheze. Dezvoltatorii au pus o placă de protecție pe o lingură obișnuită, permițând astfel mustaței să nu se atingă de mâncare.

11.Acest recipient cu două cozi a fost conceput pentru fumătorii care își aprindeau pipa cu jăratic. El era pus în interior, iar vasul se transmitea de la o persoană la alta.

12.Acesta este un accesoriu conceput special pentru femei. Poate fi purtat ca o brățară și, dacă o doamnă primea cadou un buchet de flori, atunci ea îl fixa pe dispozitiv și ulterior dansa.

13.Dacă apăsați mânerul din partea de sus, atunci mecanismul se activează și deschide oul, iar înăuntru erau sticle de parfum. Acest dispozitiv a fost creat în 1880.