10 Trucuri ingenioase pentru casă! Îți vor prinde bine, și nu o dată!

Fiecare om, cel puțin o dată în viață, a avut parte de mici neplăceri casnice, care îți strică nu doar dispoziția dar și planurile. S-a defectat un aparat electric, s-a blocat ușa la baie. Se poate întâmpla orice.

Mulți ar spune, că nu e nimic grav și că poți merge să cumperi alte lucruri în loc. Doar că nu întotdeauna există posibilitatea de a merge și a cumpăra. Ar putea fi lipsa de timp sau bani și multe alte motive. În astfel de momente este important să nu te pierzi și repede să găsești o metodă de a remedia situația.

Îți prezentăm 10 trucuri ingenioase pentru toate ocaziile posibile în casa ta. Îți vor prinde bine, și nu o dată!

1.Uscare rapidă

Un sfat util pentru studenți sau burlaci, care nu prea se grăbesc să se ocupe de spălarea rufelor la timp. Dacă ai nevoie să usuci repede ciorapii sau colanții, poți utiliza această metodă simplă.

Te poate salva înaintea unei întâlniri importante, când îți dai seama că ai rămas fără ciorapi curați. Îmbracă ciorapul pe uscător și conectează-l. În doar câteva minute ciorapul este uscat!

2.Călcăm fără fier de călcat

Dacă ți s-a defectat fierul de călcat sau nici nu dispui de unul, și totuși trebuie să te pregătești de o întâlnire importantă nu te îngrijora. Cu siguranță, la bucătărie ai cel puțin o cratiță din oțel inoxidabil. Fierbe apa în ea, scurge-o și începe să calci. Ai grijă ca vasul să fie curat.

3.Răcim laptopul

Dacă utilizezi frecvent și mult timp laptopul, cu siguranță ai și tu problema de supraîncălzire a dispozitivului. Desigur, pentru început trebuie să verifici care detaliu se supraîncălzește cel mai mult, să curăți cooler-ul, să aplici o pastă termică nouă. Dacă nu te pricepi deloc în laptopuri, atunci cel puțin străduie-te să nu blochezi orificiile de ventilație.

Ai putea cumpăra un suport special de răcire sau ai putea utiliza metoda următoare. Pune două furculițe pe masă, iar deasupra lor pune laptopul. Astfel orificiile de ventilație vor fi deschise.

4.Salvăm florile de pisică

Dacă pisica ta are obiceiul să-și bage nasul printre plantele tale de cameră, nu te întrista. Încearcă să pui în ghiveci mai multe scobitori de-a lungul perimetrului. Pisicii îi va fi greu să se apropie de plantă. După câteva înțepături, aceasta își va pierde interesul față de plante pentru totdeauna.

5.Uscăm hainele

Dacă nu ai un uscător pentru rufe, îl poți ușor înlocui cu niște scaune. Da, această metodă nu este o mare descoperire, totuși noi îți recomandăm să le pui nu ca de obicei, ci cu speteaza în sus. În această poziție, vei reuși să usuci mai multe lucruri odată.

6.Sistem de udare a plantelor

Pornești într-o vacanță și iarăși te frământă o întrebare: „Cine îmi va uda plantele?” Dacă rudele și prietenii trăiesc departe, iar la vecini nu dorești să apelezi, există o soluție!

Aranjează toate plantele pe podea, în centru pune un vas mare cu apă (găleată, cratiță). De la găleată întinde spre fiecare ghiveci câte o panglică din pânză, ar fi de dorit să folosești bumbacul. Plantele vor lua atâta apă, cât au nevoie.

7.Când zăvorul este defectat…

Dacă în camera de baie s-a defectat zăvorul, cel mai bine ar fi să îl repari. Dacă acest lucru este imposibil, ia niște bețișoare pentru mâncare, care îți vor înlocui zăvorul. Această metodă este potrivită atunci când ai oaspeți, iar zăvorul nu a fost reparat. De asemenea, este un sfat util pentru locuitorii căminelor sau apartamentelor comunale, unde nimănui nu-i pasă de reparație.

3.Folosim tableta în baie

Este un truc util pentru cei care iubesc să se relaxeze în cadă. Să stai așa fără nimic este plictisitor. Ziarele și revistele se udă repede.

Telefonul sau tableta pot fi deteriorate după astfel de proceduri de apă, dacă nu vei utiliza o invenție simplă. Ia un umeraș pentru haine cu clipse, pune tableta într-o sacoșă transparentă, apoi fixeaz-o. Pornește un film sau o compilație de clipuri video și voila!

2.O metodă neobișnuită de utilizare a fărașului

Este o metodă simplă de a aduna mai multă apă de la robinet într-o găleată sau alt vas mare. Dacă camera de baie este ocupată, iar tu ai nevoie urgent să aduni niște apă, poți utiliza fărașul. Pune fărașul sub robinet, deschide apa. Apa se va scurge prin mâner în găleată.

1.Buretele pentru vase nu se va pierde

Dacă la bucătărie ai un haos și ești nevoit de fiecare dată să cauți un obiect de care ai nevoie, fă-ți un astfel de dispozitiv pentru a păstra buretele.

Cei, care au în casă copii mici, cu siguranță vor aprecia acest truc. Căci acești mici „ajutători” întotdeauna iau buretele pentru a șterge podeaua, pisica, toaleta și pe sine la urmă. O folosesc ca pe un remediu universal. Taie partea de sus a unei sticle din plastic, fixeaz-o lângă robinet pentru ca buretele să fie la îndemână.