Vrei să adopți o pisică? 10 rase prietenoase, care adoră să stea în brațe

Atunci când vrei să adopți o pisică, alegerea se bazează atât pe felul în care arată pisica, cât și pe trăsăturile ei de caracter. Orice om își dorește să vadă în animalul său de companie un prieten bun și drăgălaș. Am selectat cele mai prietenoase rase de pisici, dar trebuie să știi că genele și condițiile de mediu sunt încă doi factori de care depinde caracterul ei.

1. Pisica exotică cu păr scurt (Exotic Shorthair)

Reprezentanții acestei rase nu vor coborî din brațele tale. Ei sunt gingași și liniștiți. Pentru bunătatea și grija ta pisica cu păr scurt te va răsplăti. Se obișnuiesc greu cu oameni noi, dar odată ce au căpătat încredere, vor fi loiali întreaga viață.

2. Pisica abisiniană

Spre deosebire de cea exotică este mai deșteaptă și mai activă. Contactează ușor chiar și cu străinii. Această pisică cu aer regal este potrivită pentru familiile cu copii.

3. Pisica persană

Se aseamănă cu cea exotică, este la fel de liniștită și îi place să stea în brațe. Nu prea iubește joaca, dar adoră să-și însoțească stăpânul prin toată casa.

4. Albastra de Rusia

Există o părere greșită despre această pisică precum că ar prefera singurătatea. Pur și simplu, ea își analizează o perioadă mai îndelungată noul stăpân. După care se va îndrăgosti iremediabil de el. Albastra de Rusia își va dori să-și acompanieze peste tot stăpânul. Ziua se va juca mult, iar noaptea va dormi lângă om. Este mai rezervată față de oameni noi, dar în general este blândă și liniștită.

5. Pisica burmeză

Reprezentanții acestei rase se pot lăuda cu o gingășie și o sociabilitate deosebită. Ele adoră atenția. Dacă sunt abordate cu grijă, vor răsplăti cu afecțiune. Adoră să urce în brațele omului și să toarcă. Nu suferă singurătatea.

6. Pisica siameză

Această rasă are multe calități pozitive. Una dintre ele este curiozitatea. Acestora le place atenția, iar în schimb pot fi atente cu stăpânii – știu să imite mișcările acestora. Uneori acestea sunt asociate cu niște căței devotați.

7. Ragdoll

În traducere din engleză ar fi cam „păpușa zdrențuroasă”. Sunt niște pisici foarte bune și afectuoase. Adoră copiii, dar sunt o alegere perfectă și pentru stăpânii singuri.

8. Manx

Pisicile fără coadă sunt foarte blânde cu stăpânii. Ele încearcă să petreacă cât mai mult timp cu stăpânul lor. Cu timpul, devin adevărați prieteni.

9. Scottish Fold

Preferă pacea și liniștea. Contactează ușor cu copiii și cu alte animale de companie. Sunt foarte blânde și binevoitoare.

10. Maine Coon

Acest exterior impunător și serios ascunde o fire bună și prietenoasă. Se încadrează ușor în orice familie. Comportamentul lor depinde mult de dispoziție. Pot fi active și jucăușe sau melancolice și gingașe.