Vorbește singur cu tine: 4 moduri în care să înveți ceva bine și repede

Studiile au arătat că oamenii, care își explică sieși unele idei, le înțeleg de 3 ori mai bine decât cei care nu fac asta. De aceea, dacă vrei să înveți o materie nouă foarte bine, încearcă următoarele metode.

1. Vorbește singur cu tine

Discuțiile cu sine însuși au o reputație proastă, deseori sunt catalogate ca dereglări psihice. De aceea, mai bine nu fă asta în prezența martorilor. Însă aceste discuții sunt foarte importante pentru explicarea informațiilor și ajută la învățare. Asta ne impune să incetinim și să ne gândim, iar cu cât mai mult facem asta, cu atât extragem mai multe învățăminte.

Atunci când discutăm cu noi înșine, de regulă, ne întrebăm: „Cum știu, ce știu? Ce mă deranjează? Într-adevăr știu asta?” Noi ne dezvoltăm abilitățile mult mai bine, dacă ne gândim la ideile pe care le avem.

2. Întreabă-te: de ce?

Explicarea sieși poate da un impuls curiozității, care altfel nu se trezește. Este vorba despre întrebarea „De ce?”. Dacă cunoști bine o temă, această întrebare nu pare dificilă. Curiozitatea ne face să găsim răspunsurile în surse suplimentare de informare, atunci când nu le cunoaștem.

3. Povestește

Povestirea este o metodă simplă de a-ți forma obiceiul explicării, întrucât povestirea cu propriile cuvinte te ajută să înțelegi. Cu siguranță, te-ai folosit de asta în viața de zi cu zi. De exemplu, atunci când ai citit un articol într-o revistă și i-ai povestit cele citite prietenului. După asta, la sigur, ai reținut mai bine informațiile din articol.

4. Creează puncte de interacțiune

Unul dintre avantajele explicării sieși constă în aceea că îi ajută pe oameni să vadă noi legături și asociații. Găsirea punctelor de legătură dezvoltă memoria. Atunci când ne explicăm o idee nouă înșine, trebuie să încercăm a vedea interacțiunile. Acesta este unul dintre motivele din care funcționează mnemonica ( arta de a ajuta și ușura memoria).

Așadar, explicația sieși trebuie să fie unul dintre instrumentele-cheie în învățare, întrucât economia modernă înaintează noi cerințe în ceea ce privește stabilirea conexiunilor și introducerea unor noi cunoștințe și abilități.