Vindecătorul tău domestic: 3 modalități prin care pisica îți prelungește viața!

Pisicile și oamenii împart aceleași teritorii de mai bine de 9 milenii, când prima pufoșenie sălbatică a fost domesticită de om. Între timp, cea mai mică dintre feline s-a transformat într-un tovarăș de nădejde al omului și poate fi întâlnită aproape în fiecare casă.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat că pisica le influențează atât starea de sănătate, cât și starea de spirit. Pisicile ne fac mai sănătoși fizic și mai împliniți din punct de vedere emoțional. Și asta nu e o presupunere naivă a noastră. Oamenii de știință au demonstrat că încet, dar sigur, pisicile ne prelungesc viața.

Pisicile vindecătoare de boli

Felinele au un simț al mirosului dezvoltat. Datorită acestuia, pisicile pot să simtă apariția unei boli încă de la primele simptome, când nici măcar nu îți dai seama ce se întâmplă. În momentul în care există dereglări în organism, are loc o reacție microbiologică specifică. Corpul emană anumite mirosuri, iar pisica e în stare să le sesizeze și să le interpreteze.

Internetul vuiește de cazuri când pisicile și-au ajutat proprietarii să identifice cancerul și alte boli grave. De exemplu, un bărbat din Canada a descoperit în acest fel o tumoare imensă la plămâni după ce pisica îi sărea pe piept în fiecare zi, mieunând intens și rugător.

Iar o femeie din Texas a hotărât să treacă o investigație medicală după ce pisica o tachina într-un mod similar. Într-un final, a fost diagnosticată cu cancer la sân, însă deoarece boala fusese identificată rapid, pericolul a fost înlăturat.

Ai observat că atunci când ești răcit, mica tămăduitoare se tot învârte în jurul tău? Pisica nu cerșește afecțiune. Cel mai probabil, ea a simțit temperatura ridicată a corpului tău și vrea să te consoleze.

Multe boli încep cu inflamație și febră în partea bolnavă a corpului și în țesuturile adiacente. Organele bolnave atrag pisica prin căldura lor și felina se instalează acolo pentru a te lecui. Da, da, oamenii de știință au demonstrat că vibrațiile din timpul torsului sunt tămăduitoare.

Torsul pisicii are efect regenerator

Savanții au demonstrat că frecvența cu care torc pisicile (25-100 Hz) stimulează producția de calciu în organismul uman, ceea ce contribuie la recuperarea mai rapidă a țesuturilor osoase după diferite traume și accidente. Torsul are un efect benefic asupra organelor interne, calmând inflamațiile și nivelând ritmul cardiac și tensiunea arterială.

Pisica reduce stresul

Unii proprietari de pisici dezvăluie că se simt mai bine dacă felina doarme alături de ei. Din spusele lor, micul patruped îi ajută să se relaxeze și să adoarmă mai ușor, iar un somn odihnitor înseamnă întotdeauna o stare de bine. Acest lucru a fost confirmat recent și de către oamenii de știință din Köln. Savanții au cercetat în premieră efectul pisicilor asupra somnului și stresului la copii, cât și modul cum felinele influențează asupra ritmurilor cicardiene în timpul nopții.

Rezultatele experimentului au demonstrat că acei pici care au dormit cu animalul de companie au avut un somn mult mai adânc, mai sănătos și mai liniștitor decât copiii din celelalte grupe.

Pisica reduce riscul de atac de cord

Oamenii de știință din Minnesota au demonstrat că pisicile reduc nivelul de stres, îmbunătățind ritmul cardiac și ritmul cicardian al omului. De asemenea, rezultatele studiului arată că deținătorii de pisici suferă mai rar de afecțiuni cardio-vasculare, decât oamenii lipsiți de compania acestor patrupezi, riscul de atac de cord fiind mai mic cu 40%.

Citește și: Ce vrea pisica să-ți spună? 15 obiceiuri enervante, care trădează atașamentul ei față de tine!