Ușor de întreținut: 7 plante care nu au nevoie de multă apă și lumină!

Plantele de interior sunt o comoară pentru casa fiecăruia din noi. Ele purifică aerul, îmbogățesc locuința cu oxigen, înfrumusețează interiorul și ne bucură sufletul. Iar ca să nu-ți fie greu să le îngrijești, trebuie doar să alegi plantele potrivite. Iată 7 plante de interior pe care nu va trebui să le îngrijești decât o dată pe săptămână.

1. Crassula

În America Latină se crede că floarea Crassula atrage armonia în casă și bunăstarea materială. Și dacă e să credem în aceste convingeri, Crassula e alegerea ideală pentru apartament. Ea se descurcă ușor fără apă și rezistă la lumină, prin urmare, poți să o păstrezi chiar și pe pervaz. Se recomandă să fie udată săptămânal, dar poate rezista fără apă mai mult de o lună, fapt care o face ideală pentru iubitorii de călătorii.

2. Hoya Carnosa

Această plantă mai este numită și floarea de ceară, floarea de porțelan sau lacrima Măicii Domnului, pentru că produce mir în mod natural și are proprietăți curative. În perioada de înflorire, ea îți va bucura ochii cu flori roz, grupate în stele, care eliberează picături incolore. Planta adoră lumina soarelui, dar se simte bine și la umbră. Frunzele sale cărnoase păstrează bine umiditatea, de aceea e destul să o uzi o dată pe săptămână.

3. Kalanchoe

Această floare originară din Madagascar mai este numită și planta zâmbetului. Ea este rezistentă, păstrează bine umiditatea, adoră expunerea la soare, dar nu tolerează frigul. O astfel de plantă poate rezista fără apă până la două săptămâni în condiții obișnuite și o săptămână atunci când înflorește. Dar înflorește Kalanchoe în mod extraordinar. Florile sunt mici, în schimb sunt grupate în buchețele care pot apărea pe tot parcursul anului.

4. Spathiphyllum

Spathiphyllum, cunoscută în țara noastră ca Florea-lunii sau Crinul-păcii, este o plantă decorativă, originară din America de Sud. Planta are frunze verzi, lucioase; flori albe, care amintesc de crini și o coroană luxuriantă, dar nepretențioasă. Crinul-păcii e ușor de întreținut și se simte bine atât la umbră, cât și la lumină. Dar foarte rar își bucură stăpânii cu flori. Dacă pe frunze apar pete întunecate, înseamnă că aceasta trebuie udată mai rar.

5. Aspidistra

Aspidistra este o plantă de apartament cu frunze verzi, lucioase, saturate, care se simte excelent la umbră. Prin urmare poate fi ținută chiar și într-un colț mai întunecos. Aspidistra rezistă atât la căldură, cât și la frig, iar lipsa de lumină și umiditate nu o împiedică să crească abundent. Planta trebuie udată doar după ce stratul superior al solului se usucă complet, deci de 2-3 ori pe săptămână vara și primăvara și o singură dată iarna.

6. Nolina

Nolina sau piciorul de elefant are un aspect destul de ciudat, dar se încadrează perfect atât într-un interior contemporan și sofisticat, cât și într-un interior clasic și minimalist. Piciorul de elefant este cel mai bun prieten al călătorilor, deoarece poate fi udat o dată la 20-25 de zile. Planta poate atinge până la un metru înălțime, iar în condiții de apartament nu înflorește aproape deloc.

7. Zamioculcas

Zamioculcas este o plantă de apartament, care se simte bine atât la umbră, cât și lângă fereastră. Floarea poate crește până la un metru înălțime și are nevoie de mult spațiu în ghiveci. Iar ca frunzele sale să se dezvolte uniform, în fiecare săptămână planta trebuie întoarsă cu fața opusă spre sursa de lumină. Cu toate acestea, planta va rămâne sănătoasă chiar și în semiumbră.