Ușor de întreținut: 10 plante de interior care nu au nevoie de multă lumină și apă!

Plantele de interior sunt o comoară pentru casa fiecăruia din noi. Ele purifică aerul, îmbogățesc locuința cu oxigen, înfrumusețează interiorul și ne bucură sufletul. Iar ca să nu-ți fie greu să le îngrijești, trebuie doar să alegi plantele potrivite. Iată 10 plante de interior care nu necesită multă îngrijire și apă.

1. Plantele suculente

Plantele suculente sunt originare din medii aride, cu temperaturi foarte mari și umiditate redusă. De exemplu, cactusul, sedum, kalanchoe. Ele au capacități bune de adaptare, sunt relativ ieftine și sunt foarte ușor de întreținut. De aceea, chiar dacă nu le uzi câteva săptămâni, poți să fii sigură că nu li se va întâmpla nimic.

2. Echeveria

Această plantă din America mai este numită “trandafirul de piatră”, datorită frunzelor sale mari și cărnoase. Iar cărnos întotdeauna înseamnă suculent. Echeveria este renumită nu numai pentru geometria petalelor, ci și pentru culoarea plăcută ochilor – de la verde-mentă la violet-închis. În pofida bogăției vizuale, echeveria este o plantă ușor de întreținut.

3. Zamioculcas

Zamioculcas este o plantă de apartament, care se simte bine atât la umbră, cât și lângă fereastră. Floarea poate crește până la un metru înălțime și nu are nevoie nici de multă apă, nici de multă lumină. Proprietarul acestei plante trebuie să știe că atunci când plantează un butaș, zamioculcas poate să nu dea semne de viață timp de un an.

4. Sansevieria

Sansevieria este o plantă de casă cu frunze cărnoase, ascuțite și saturate. Semiumbra se potrivește exemplarelor cu frunze verzi, în timp ce culturile cu dungi luminoase au nevoie de lumină puternică și difuză. Aceasta preferă temperatura obișnuită a camerei și un nivel de umiditate moderată în ghiveci.

5. Epipremnum

Dacă ai un apartament mic sau un birou întunecos, care nu primește multă lumină, epipremnum te poate ajuta. Această plantă crește rapid, este ușor de întreținut și îmbogățește aerul cu oxigen, curățându-l de formaldehide și benzen. Floarea poate crește până la un metru înălțime și are nevoie de mult spațiu în ghiveci.

6. Nolina

Nolina sau piciorul de elefant are un aspect destul de ciudat, dar se încadrează perfect atât într-un interior contemporan și sofisticat, cât și într-un interior clasic și minimalist. Piciorul de elefant este cel mai bun prieten al călătorilor, deoarece poate fi udat o dată la 20-25 de zile.

7. Tillandsia

Tillandsia nici măcar nu are nevoie de sol pentru a trăi la întregul său potențial: sistemul său radicular este complet redus. Dacă în cameră există suficientă umiditate, tillandsia se va hidrata cu ajutorul frunzelor. Iar dacă vrei să înflorească frumos, e suficient să o cufunzi în apă timp de câteva ore la fiecare 10 zile.

8. Begonia

Begonia iubește căldura și umezeala, dar nu tolerează să fie stropită. Pentru a menține nivelul de umiditate necesar, îți recomandăm să pui un recipient cu apă alături de ea. Floarea reacționează bine la hrănirea regulată și trebuie udată numai după ce solul se usucă complet. Deci ai 7-10 zile la dispoziție ca să te odihnești.

9. Aglaonema

Un tufiș veșnic verde originar din Asia de Sud-Est este gata să îndure toate greutățile la care un proprietar uituc o condamnă: udarea rară, lumina slabă și aerul uscat. În același timp, această floare cucerește prin aspectul ei. Aglaonema este floare elegantă cu frunze cărnoase, veșnic verzi și o coroană demnă de admirat.

10. Aspidistra

Aspidistra este o plantă de apartament cu frunze lucioase, saturate, care se simte excelent la umbră. Prin urmare poate fi ținută chiar și într-un colț mai întunecos. Aspidistra rezistă atât la căldură, cât și la frig, iar lipsa de lumină și umiditate nu o împiedică să crească abundent. Planta trebuie udată după ce stratul superior al solului se usucă complet.