Ursula Andress, Ava Gardner, Hedy Lamarr și alte 8 cele mai atrăgătoare actrițe din Epoca de Aur a Hollywood-ului

Hollywood-ul de la mijlocul secolului XX era abundent de multe actrițe talentate, fiecare dintre ele fiind cunoscute și admirate pentru frumusețea lor. Și acea frumusețe era diferită – era mai naturală, mai simplă, dar în același timp misterioasă și atrăgătoare. Haideți să facem o mică călătorie în timp pentru a ne încânta privirea cu ceea ce obișnuim noi să numim acum – frumusețe naturală!

✰ Ursula Andress

În fiecare nou film cu James Bond, personajul principal avea o nouă iubită frumoasă, iar tendința a fost începută de Vesper Lind, interpretată de Ursula Andress. A fost prima fată a lui Bond. Pe lângă filme, Ursula Andress este cunoscută și ca fotomodel, inclusiv pentru revista Playboy.

✰ Ava Gardner

Ava Gardner a fost numită una dintre cele mai frumoase actrițe nu numai din America, ci și din lume. La Hollywood, a devenit o figură legendară care a reușit să fie căsătorită cu nu mai puțin legendarii Mickey Rooney și Frank Sinatra. Actrița era o fumătoare înrăită, care a suferit două accidente vasculare cerebrale, dintre care ultimul a lăsat-o paralizată pentru tot restul vieții. În 1990, Ava Gardner a murit de pneumonie la vârsta de 67 de ani.

✰ Lauren Bacall

Lauren Bacall nu numai că avea un aspect uimitor, dar și o voce seducătoare. A fost numită chiar și a 20-a cea mai mare vedetă feminină a cinematografiei clasice de la Hollywood. Din păcate, Bacall s-a stins din viață în 2014, cu puțin timp înainte de a împlini 90 de ani.

✰ Hedy Lamarr

Hedy Lamarr era frumoasă, talentată și directă. A fost prima actriță care a portretizat un orgasm pe ecran (filmul ”Extaz”), nu-și abținea comentariile despre lumea de la Hollywood (pentru care ar fi putut regreta de multe ori) și era un inventator genial! Lamarr a inventat multe elemente diferite care au ajutat Statele Unite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv ceea ce a devenit în cele din urmă bluetooth.

✰ Audrey Hepburn

Actriță britanică și umanitară, Audrey Hepburn a avut un impact profund asupra lumii. A câștigat premii BAFTA, Globul de Aur și Oscar pentru performanțele sale uimitoare. Institutul American de Film a numit-o chiar a treia cea mai influentă actriță de la Hollywood din epoca de aur.

✰ Sharon Tate

Această actriță era cunoscută ca fiind steaua în ascensiune de la Hollywood și soția lui Roman Polanski. Dar, din nefericire, ea este cunoscută și ca victimă a membrilor “familiei” Charles Manson. Sharon Tate avea 26 de ani când niște sectanți au pătruns în casa ei și i-au curmat viața și cariera.

✰ Vivien Leigh

Din cauza înfățișării lui Vivien Leigh, talentul ei actoricesc a fost adesea subestimat. S-a stins din viață cu mult timp în urmă, în 1967, din cauza tuberculozei, dar este recunoscută pentru filmele sale.

✰ Rita Hayworth

 

Rita Hayworth a fost unul dintre cele mai notabile sex-simboluri ale anilor ’50 și ’60. Presa a numit-o chiar “Zeița iubirii”. Cel mai cunoscut rol al ei este cel din filmul „Gilda” din 1964, unde a interpretat una dintre primele “femei fatale”. S-a stins din viață la sfârșitul anilor 1980, suferind de alcoolism și de boala Alzheimer. Dar ea este încă amintită și iubită, iar imagini de arhivă cu rolul ei din Gilda au fost folosite în filme precum Escape from Shawshank.

✰ Kim Novak

Această vedetă pensionară are numeroase premii pentru contribuția sa în artă. Are două Globuri de Aur, un Urs de Aur onorific și propria stea pe Hollywood Walk of Fame. Kim Novak era considerată atât de atrăgătoare încât a fost chiar angajată să concureze cu actrița poate cea mai bine cunoscută pentru frumusețea ei, Marilyn Monroe.

✰ Ingrid Bergman

Suedeza Ingrid Bergman a avut o viață distinsă la Hollywood. A adunat o colecție mare de premii și, în scurt timp, a devenit “idealul feminității americane”, precum și o candidată la rolul de cea mai mare actriță principală de la Hollywood. În clasamentul Institutului American de Film – 100 de cele mai mari vedete de film din 100 de ani conform AFI – ocupă locul 4.

✰ Anita Ekberg

Anita Ekberg este o suedeză, cunoscută mai ales pentru rolul Sylvia din filmul “O viață dulce” de Federico Fellini. A fost, de asemenea, model și a câștigat mai multe concursuri, inclusiv Miss Univers din 1951. Din păcate, a părăsit această lume la vârsta de 84 de ani, în 2015.