Unde să depozitezi mopul și aspiratorul pentru a nu-ți crea disconfort: 5 idei practice

Crearea unui interior perfect nu este de ajuns – este important și să îl păstrați în ordine în mod regulat. Atunci când ne lăsăm purtați de redecorarea, mobilarea și decorarea, rareori ne amintim că, pe lângă o canapea confortabilă și noptiere din lemn exotic, este important să găsim în casă și un spațiu pentru aspirator și mop. Rezultatul acestei amnezii locale este uneori tragic: uneltele de curățenie, împinse într-un colț sau îngrămădite într-o grămadă de sertare libere, împiedică traiul în confort și nu se adaptează pentru o curățare rapidă și sistematică. Deci, cum și unde să păstrezi accesoriile lungi destinate pentru curățenie pentru un disconfort minim?

1. Pe ușa dulapului

Suprafața interioară a ușii este adesea nefolosită și goală. Puteți plasa în mod convenabil obiecte cu mânere lungi pe el, folosind cârlige în acest scop.

2. În dulapul din baie

În cazul în care dimensiunea băii este suficient de mare pentru un dulap, acesta poate fi transformat și într-un dulap pentru depozitarea accesoriilor de curățenie. Nu trebuie să fie doar pentru aspirator și mop. Rafturile de sus ar fi utile pentru prosoape și produse chimice. Rafturile inferioare pot fi, de asemenea, folosite ca o nișă pentru aspirator și mop.

3. În secțiunea de extragere

Un sertar lung și îngust cu un mecanism de rulare va completa în mod ideal setul de bucătărie acolo unde nu există suficient spațiu pentru un dulap utilitar complet. Articolele cu mâner lung, cum ar fi măturile, ștergătoarele de praf și aspiratoarele verticale mici, se potrivesc perfect în sertar. Acolo puteți aranja și locuri suplimentare pentru depozitarea cârpelor și a produselor chimice de uz casnic pentru curățare.

4. Pe un cârlig pe perete

Un simplu cârlig de perete sau un cuier de haine poate fi folosit pentru a depozita accesoriile de curățenie. Pentru a fi mai ușor să atașați o mătură sau o perie la un cuier, faceți o buclă mică din cablu și agățați accesoriul în spatele acestuia. De asemenea, asigurați-vă că accesoriile sunt în aceeași paletă de culori și plăcute din punct de vedere estetic.

5. În cămară

Cămara este excelentă pentru a păstra lucruri care nu-și găsesc locul în restul casei. Aceasta include aspiratoare mari, mopuri și alte accesorii de curățenie. Dar nu le puteți pune într-un colț, pentru că pot cădea și se pot răni singure sau se pot deteriora. Fixați accesoriile pe suporturile sau cârligele de pe perete.