Un copil nu poate fi străin, dacă e în pericol – o cățea a alăptat un pui de pisică, salvându-l de la moarte sigură!

Uneori avem senzația că animalele au fost create special pentru a le aminti din când în când oamenilor ce înseamnă bunătatea, tandrețea și solidaritatea. Ele manifestă loialitate și devotament necondiționat unele față de altele, sunt fidele omului și mai mult decât atât – sunt gata să dea dovadă de afecțiune chiar și față de reprezentanții unor specii ostile, mai ales atunci când cei mai mici și vulnerabili dintre aceștia sunt în pericol. Istoria noastră de astăzi este despre o asemenea ființă.

Liniștea și acalmia amorfă a unuia din miile de parcuri americane a fost tulburată de lătratul prelung și intens al unui câine. Ceva nu era în regulă, lătratul venea dintr-o râpă abruptă, prin urmare, trecătorii au decis să sune la serviciul special.

Citește și: Cum arată recunoștința? 15 animale fără adăpost, care au găsit o nouă casă!

O tânără voluntară a sosit în câteva minute și fără a ezita nici măcar pentru o clipă s-a coborât să vadă ce s-a întâmplat cu acel cățel. Câinele lătra din spatele unor tufișuri spinoase și după ce femeia și-a făcut drum printre spini, a descoperit o cățea istovită, care alăpta un pui de pisică și chema după ajutor.

Cineva a aruncat pisoiașul după tufișuri ca acesta să nu mai poată să iasă, iar câinele a îngrijit de el câteva zile, după care a început să latre în speranța că oamenii le vor veni în ajutor. Din spusele voluntarei, atunci când cățeaua a văzut-o făcându-și loc printre tufișuri, în ochii animalului se putea citi totul. Câinile înțelegea foarte bine că femeia nu-i vrea răul și a venit să o salveze.

Citește și: 12 animale fermecătoare, a căror supărare este îngrozitor de drăguță!

Tot ce dai ți se întoarce. Datorită bunătății și solidarității de care a dat dovadă acest câine vagabond, ambele suflete au fost salvate, hrănite, tratate de purici și paraziți și, în cele din urmă, și-au găsit familii.

Orășelul era destul de mic și aflând de istoria celor doi patrupezi, noii proprietari ai animalelor s-au împrietenit, astfel încât cele două animale continuă să petreacă timpul împreună.

Citește și: Iată de ce ești în pericol dacă nu-ți place singurătatea