Un câine era prea bătrân și bolnav pentru a urca scările în dormitor. Familia sa a găsit o soluție neobișnuită!

Antoine de Saint Exupery spunea că: “suntem răspunzători pentru totdeauna față de cei pe care i-am îmblânzit”. Avea dreptate marele eseist francez sau nu? Cum se manifestă în practică grijă și dragostea unui om față de ființele pe care le-a îmblânzit? Oare cuvântul “omenie” mai înseamnă ceva pentru omul contemporan?

Povestea lui Spike, un câine foarte bătrân, dar care nu a devenit o povară pentru stăpânii sai, va răspunde elocvent la toate aceste întrebări.

Cu mai bine de 10 ani în urmă, Spike era un springer spaniel tânăr, jovial și plin de viață, care îndrăgostea în sine orice persoana cu care interacționa. Dar timpul este nepăsător chiar și față de animale, iar astăzi, Spike e un adevărat veteran de 14 ani, o vârstă foarte înaintată pentru rasa sa și pentru orice câine, în general.

Citește și: Cum arată recunoștința? 15 animale fără adăpost, care au găsit o nouă casă!

Dacă pe vremuri, cățelul iubea să alerge și să se joace cu alți câini și stăpânii săi, acum Spike iubește cel mai mult să doarmă și să se odihnească, deși întâmpină mai multe dificultăți în legătură cu somnul.

Asemenea altor patrupezi care au crescut într-o atmosferă de dragoste și armonie, Spike iubește să doarmă alături de stăpânii sai. La marginea patului, la picioare – nu contează, important să fie alături de cei dragi. Însă, din păcate, Spike a suferit recent un al doilea atac vascular cerebral, care împreună cu alte boli senile îi îngreunează capacitatea de a se mișca.

Citește și: 12 animale fermecătoare, a căror supărare este îngrozitor de drăguță!

Dormitorul stăpânilor se află la al doilea etaj, iat urcatul scărilor implică un risc prea mare pentru cățel. Ca acesta să nu încerce să le urce, stăpânii au instalat o barieră și i-au amenajat câinelui o canapea la parter. Bătrânul patruped nu poate adormi de unul singur și familia e nevoită să doarmă alături de el.

Toți membrii familiei, dorm pe rând împreună cu Spike, pe canapea, la parter. Fiecare are propria zi din săptămână când își asumă acest angajament. De asemenea, familia îi aduce mâncarea și apa într-un mod foarte grijuliu, chiar lângă canapea, ca animalul să nu se extenueze.

Citește și: 7 exemple de vedete care au adoptat animale și se simt perfect împreună. Savurați-le!

Cineva va spune că Spike e un animal prea alintat și că mulți câini petrec pe stradă o viață întreagă și se descurcă cumva. Și s-ar putea să aibă dreptate, dar acest lucru nu e relevant în contextul istoriei noastre, deoarece dragostea oferită de această familie e sinceră și necondiționată și nu ne rămâne decât să ne bucurăm pentru patrupedul care a avut norocul să fie înconjurat de atâția oameni iubitori, gata să doarmă pe canapea câte 2 nopți pe săptămână ca prietenul lor să se simtă bine. Acum, expresia românească: “a duce o viață de câine” capătă alte culori, nu-i așa?

Citește și: Animale recunoscătoare care, după toate greutățile, și-au găsit o familie.