Uite cum le poți refolosi: 15 obiecte aparent inutile, pe care să nu le arunci niciodată

Faptul că poți să te desparți ușor de lucruri este o deprindere foarte bună. Însă nu orice obiect merită să fie dus la tomberon, dacă poate fi reutilizat. Iată câteva lucruri care merită o a doua viață și află cum să le-o oferi.

1. Periuța de dinți

O periuță veche de dinți poate fi folosită cu succes la curățatul unor zone greu accesibile. La fel, ea îți poate prinde bine la spălatul tenișilor, în special, a celor de culoare albă. În combinație cu pasta de dinți, face minuni.

2. PET-urile, flacoanele și alte recipiente din plastic

Din PET-uri pot fi realizate o grămadă de obiecte utile pentru casă, inclusiv și decorațiuni. Cea mai răspândită este însă tranformarea recipientului cu mâner, în făraș. Este foarte util pentru materialele granulare.

3. Șosetele vechi

Chiar și găurite, șosetele îți pot prinde bine.  De exemplu, cu un ciorap pufos poți șterge foarte ușor jaluzelele orizontale.

4. Bucăți de țevi PVC

După reparație întotdeauna rămân bucăți de țevi și alte materiale. Le poți folosi și pe ele. De exemplu, ai putea meșteri un suport pentru scule. La fel, ai putea confecționa diverse decorațiuni, suporturi pentru creioane ș.a.

5. Cutiile din carton

Pe lângă faptul că le poți folosi pentru depozitarea diferitor lucruri, ai putea aborda organizarea mai creativ și să faci, de exemplu, un astfel de raft pentru încălțăminte.

6. Coșurile împletite

Chiar dacă sunt vechi și par inestetice, nu te grăbi să le arunci. Le poți adăuga un capac moale și să le folosești drept pufuri cu spațiu de depozitare.

7. Hainele ponosite

Le poți folosi în loc de cârpe la curățenie, le poți tăia în fâșii și împleti din ele niște covorașe pentru baie, iar din cele în stare bună poți face hăinuțe pentru copii.

8. Grebla fără coadă

Dacă nu vrei să-i faci o coadă nouă, poți folosi grebla drept cuier pentru diverse instrumente.

9. Cauciucurile

Probabil, ai mai văzut reutilizări ale cauciucurilor uzate, acestea fiind transformate în mobilier sau decorațiuni pentru grădină. Unii mai invenitvi, fac și încălțăminte din anvelope.

10. Cheițele de la doze

Amatorii de băuturi în doze de metal trebuie să știe că cheițele sunt niște agățătoare foarte bune pentru fotografii și tablouri în rame.

11. Camerele de biciclete

Dacă nu mai pot fi reparate, din camerele de biciclete pot fi realizate niște mânere foarte comode pentru roabe, lopeți, hârlețe ș.a. Folosește un feon ca să fizexi cauciucul mai bine.

12. Covorașele

Indiferent de starea covorașului acesta va fi o bază foarte bună pentru lada din metal. Astfel vei diminua zgomotul și zgârâieturile provocate de ladă.

13. Fusele pentru periuțe de dinți

Uzate, acestea pot fi folosite și drept huse pentru șurubelnițe și șuruburi.

14. Grilul de la cuptorul vechi

Acesta poate servi drept suport pentru cizmele de cauciuc, unde se vor scurge și se vor usca mai ușor.

15. Lăzile din plastic

Acestea se pot transforma foarte ușor în niște rafturi pentru detergenți.