Uau! Acest japonez a plantat flori timp de 2 ani, pentru ca soția sa nevăzătoare să le poată mirosi

Domnul și doamna Kuroki, un cuplu din Japonia, sunt căsătoriți din 1956 și sperau că vor călători prin țară, când vor ieși la pensie.

Din păcate, chiar înainte de pensionare, doamna Kuroki s-a confruntat cu niște complicații din cauza diabetului și, în consecință, și-a pierdut vederea. Orbirea bruscă i-a provocat o depresie profundă doamnei Kuroki, în care s-a aflat un timp îndelungat. Era devastată că nu va mai putea să-și petreacă pensionarea așa cum plănuise și simțea că viața ei a ajuns la sfârșit.

Domnul Kuroki era foarte trist, văzându-și nevasta nefericită. De aceea, a început să se gândească la modalități prin care i-ar putea îmbunătăți viața soției sale. Inspirația i-a venit într-o zi când lucra în mica sa grădină și a observat câteva persoane oprindu-se să arunce o privire asupra florilor roz, shibazakura, pe care le-a plantat.

Dl Kuroki s-a gândit că, dacă va crea o grădină și mai mare, vor veni mai mulți vizitatori, ceea ce ar putea ajuta să o înveselească pe doamna Kuroki.

Dl Kuroki și-a petrecut următorii doi ani, plantând cât mai multe flori și având grijă de ele, pentru a le menține sănătoase. De-a lungul timpului, ferma de lapte Kuroki din Shintomi, Japonia, a fost transformată într-una dintre cele mai frumoase grădini din țară.

În cele din urmă, grădina Kuroki a devenit oarecum o destinație turistică, atrăgând vizitatori din toată regiunea. Doamna Kuroki nu putea să vadă florile, dar le putea mirosi și își putea imagina cum arăta grădina. De asemenea, ea se afla în compania multor persoane, datorită vizitatorilor grădinei.

Când florile înfloresc între lunile martie și aprilie, grădina Kuroki poate fi vizitată de aproape 7.000 de persoane într-o singură zi.

Deja de mai mult de zece ani, grădina este o destinație populară în Japonia și a adus bucurie în viața multora, în special a doamnei Kuroki.