Top 20 cele mai mici case din lume: cum arată acestea în interior

În prezent, într-o lume în care imobilul devine din ce în ce mai scump, astfel de căsuțe permit oamenilor să locuiască oriunde și, cel mai important, economic. În continuare îți vom prezenta TOP 20 cele mai mici căsuțe. Vizionare plăcută !

1. Casa „Koda” în Estonia, 23 mp.

Această mini-casă pliabilă a fost nominalizată la premiul World Architecture Festival în 2016. Designul simplu îi permite să funcționeze ca o casă de plajă, cabana de munte, cafenea sau birou.

2. O casă în miniatură care se află în Idaho, 18 mp.

Arhitectul Maki Miller a decis să scape de standarde și să construiască o astfel de casă. Cel mai scump articol din el este o toaletă cu compost, în valoare de 2.000 de dolari.

3. Casa-studio a unui tânăr regizor american, construită dintr-o dubă veche.

Casa are un pat, o bucătărie și un birou. Toată mobila se transformă ușor.

4.  Casa celebrului arhitect Renzo Piano din Germania, 7,3 mp

Această casă mică în stil Diogene a fost construită din lemn și panouri de aluminiu. Este echipată cu celule fotovoltaice și module solare.

5. Căsuță din California, 16 metri pătrați

Un designer web pe nume  Alec Lisefsky și iubita lui și-au îndeplinit visul de a avea o viață mai simplă construind o mică casă mobilă. Proiectul a durat aproximativ un an și i-a costat 30.000 de dolari.

6. Case minimaliste de la firma japoneză de design Muji, 9 metri pătrați

În curând, locuitorii Japoniei vor putea comanda o astfel de casă. Nu includ electricitate sau instalații sanitare și sunt pentru persoanele care doresc intimitate în curtea din spate fără gadgeturi.

7. House-boat în SUA

Această casă mică a fost creată de designerul Kerry Elwood. Și-a dorit un stil de viață mai minimalist și o conexiune cu natura. Elwood a petrecut aproape doi ani construind prima „barcă-casă” și a navigat cu ea peste Lacul Detroit din Oregon.

8. O casă mică din Colorado, 11,5 mp.

Christopher Smith și Merete Müller au început să-și construiască casa în 2011. Casa are o bucătărie mică, baie și mansardă. Pentru depozitare, cuplul folosește un mic dulap și două rafturi de cărți încorporate.

9. Casa de ciuperci oferă o priveliște magnifică asupra copacilor din jur, 9 mp. m.

Situată într-o pădure liniștită din California. Are o fereastră în tavan care oferă o panoramă magnifică la pădure și la stelele de pe cerul nopții. Cupola de pe acoperiș arată deosebit de frumos.

10. Casă mică, ecologică, în Slovacia, asemănătoare cu un ou, 11 mp

Acest proiect futurist, minuscul, a fost o colaborare între arhitecții Thomas Zacek și Sona Pokhlova. Casa cu design unic, își generează singură energie.

11. Casa „Riverside” în Tennessee, 23 mp.

Această casă, construită în stil scandinav, a fost creată de New Frontier Tiny Homes. Deși este mică, interiorul arată șic, iar exteriorul casei este decorat cu o mică verandă și un acoperiș metalic.

12. Casa de lux „Escher”

Această cabină este la fel un produs New Frontier Tiny Homes, 18,5 mp. Este multifuncțională și realizată în culori strălucitoare. Când comandați o astfel de casă, puteți alege culoarea și mărimea preferată.

13. Minim House în Washington, 19,5 metri pătrați

Sub canapeaua rabatabilă există un loc pentru depozitarea lucrurilor, precum și un rezervor și un filtru de apă.

14. Apartament în Hong Kong, care a fost  transformat în 24 de camere diferite, de 30,5 metri pătrați

Gary Chang, un arhitect din Hong Kong, a transformat micul apartament al familiei sale într-un spațiu de locuit eficient, cu 24 de combinații diferite de camere.

15. Un cuplu din Brooklyn și-a cumpărat niște mobilier mic pentru a-și face casa de 32 de metri pătrați mai spațioasă.

16. Casă mobilă, 10,5 mp

Zach Griffin și cei patru prieteni ai săi au decis să facă o excursie epică de schi transcontinental și și-au construit o casă mobilă în care au locuit șase săptămâni. Casa mică are un pat supraetajat, o canapea extensibilă, electricitate și o mini- bucătărie.

17. Chris și Malissa și-au construit casa de 10 metri pătrați lângă Seattle

Ambii lucrează în domeniul tehnologiei și au decis să-și păstreze casa minimalistă și simplă. Casa aceasta le-a redus semnificativ din cheltuielile lunare și dispune de bucătărie, living, baie, boxă și dormitor.

18. Casă mică în Vermont, 9 metri pătrați

Casa are un dormitor, bucătărie și toaletă.

19. Casă ecologică în Scoția, 9 metri pătrați

Această casă se numește „Eco-cub”. Are un dormitor mic, bucătărie, mașină de spălat, dulap, duș și toaletă.

20. Casă în valoare de 10 mii de dolari, având 8 metri pătrați.

Fondatoarea casei este Dee Williams. Ideea de a o crea i-a venit în minte după ce s-a întors acasă din Guatemala. Casa are o toaletă cu compostare, un dormitor și o bucătărie mică.

Dar tu ți-ai dori o astfel de căsuță ? Așteptăm răspunsurile tale în comentarii ! Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !