Tocmai te-au tras pe sfoară: 5 trucuri folosite de ospătari ca să cheltui mai mult decât ai planificat!

Ospătarii sunt întotdeauna amabili, galanți, atenți și binevoitori. Sunt mereu gata să-ți dea o mână de ajutor, să te îndrume și să-ți sugereze alegerea corectă. Dar pe cât sunt de politicoși, pe atât pot fi de vicleni. Depinde de educația fiecăruia și de politica restaurantului.

Unii pot să te înșele, fără să-ți dai seama de acest lucru. Dar paza bună trece primejdia rea. Prin urmare, astăzi vom discuta despre cele mai populare șmecherii ale chelnerilor, care te fac să plătești mai mult decât ți-ai fi dorit.

#1. Micșorează porțiile

Primul și cel mai simplu truc la care apelează toți chelnerii lipsiți de bună credință. Cel mai des aceștia reduc doza băuturilor, deoarece probabilitatea de a fi prins este foarte mică și mereu poți să dai vina pe factorul uman.

În toiul unei petreceri, la o cină romantică sau la o ieșire cu prietenii nimeni nu va observa absența câtorva mililitri de băutură din paharul de vin sau tequila. Te înțelegi cu barmanul să toarne un pic mai puțin și în fiecare zi poți economisi câțiva litri de alcool scump. Iar în fiecare lună – câteva kilograme de cafea de calitate superioară, preparând cafea mai slabă pentru clienți.

#2. Nu te previn despre promoții

De ce să o faci când poți să taci și să pui diferența în propriul buzunar? În toiul unei petreceri nimeni nu se gândește la bani, cu atât mai mult la promoții. Nimeni nu se uită pe nota de plată sau pe site-ul restaurantului.

Deseori în această afacere poate fi implicată și administrația localului. Formal promoția există, dar până clientul nu întreabă singur, nimeni nu pomenește de acest lucru. Având o notă de plată achitată, șmecherii pot anula plata și o efectua din nou, de data asta cu aplicarea reducerii, pentru a-și atribui diferența.

#3. Înlocuiesc alcoolul scump cu alcool ieftin

Șmecheria funcționează de minune după doar câteva pahare consumate, mai ales când vorbim de băuturi spirtoase. Clientul își pierde vigilența și nu-i mai pasă ce bea. Dacă gustul celor două băuturi este asemănător, acesta nu va simți nici diferența și nici cantitatea de gheață care a crescut brusc.

Sună banal, dar mii de bărbați din întreaga lume cad în această capcană. Dacă tot ai de gând să chefuiești, cere chelnerului să aducă întreaga sticlă și nu te lăsa dus de nas.

#4. Debarasează masa rapid

Ce serviciu rapid, ai putea spune. Dar nu e vorba de asta. Mulți clienți se simt jenați când stau la o masă goală, chiar dacă au mâncat deja. Vrei nu vrei, trebuie să mai faci o comandă pentru a completa acest gol, deși nimeni nu te obligă. Un truc elementar, care te va face să cheltui mai mult decât ai planificat inițial.

#5. Paharele sunt umplute permanent

Cel mai des, pe lângă felul principal, clienții unui restaurant comandă și ceva de băut. De exemplu, ceai pentru desert sau o sticlă de vin pentru friptură. Și deja după câteva guri, ospătarul are grijă să-ți umple paharul din nou.

Scopul lui este ca tu să termini băutura cât mai rapid. Imediat ce aceasta se epuizează, chelnerul îți propune o altă sticlă. Majoritatea consumatorilor nu se opun.

Citește și: 9 dovezi clare, ce demonstrează că germanii nu vor trăi ca toți ceilalți