Toate gospodinele bune au acest obicei: Datorită lui casa rămâne curată!

Casa e oglinda unei femei. Ordinea în hol și bucătărie, prosoapele curate și plăcut mirositoare, curățenia în frigider și cuptor, lipsa prafului pe rafturi etc. Toate acestea vorbesc despre o gospodină iscusită. Mai mult, toate acestea sunt rezultatul unui singur obicei. Și anume, obiceiul de a face curat tot timpul. Fără să vrea, fiecare gospodină care se respectă aplică regula celor 20 de minute.

Ce este regula celor 20 de minute?

Această regulă spune că alocând curățeniei câte 20 de minute în fiecare zi, nu va trebui să-ți petreci weekend-ul făcând curat. De regulă, 20 de minute sunt suficiente pentru spăla vesela, a șterge praful sau a da cu aspiratorul. Iar dacă respecți această regulă în fiecare zi, nu va fi nevoie să mărești timpul alocat.

Experiența arată că cele mai bune gospodine în mod intuitiv fac acest lucru și nu lasă totul pentru ultima zi. Mai ales că în epoca contemporană, când suntem super ocupați și muncim intens, a dedica o zi din weekend curățeniei este un sacrificiu demn de un adevărat martir.

O gospodină bună face curat imediat

Ea nu așteaptă să se adune o grămadă de rufe murdare în coș, curăță cada imediat după ce a făcut baie, șterge masa și spală vasele imediat după ce a mâncat, spală cana de cafea după ce a băut, șterge praful de pe raft atunci când l-a observat etc. Această strategie este una corectă, deoarece cu cât mai multe sarcini amâni de azi pe mâine, cu atât mai dificil îți va fi să le rezolvi în viitor.

Cel mai greu este să începi. Dar vorba chinezilor – o călătorie de o mie de mile, începe cu un pas. Lucrurile “urgente” și ”mai importante de făcut” nu sunt decât o justificare. Omul întotdeauna găsește timp pentru ceea ce își dorește cu adevărat. Iar o gospodină bună își dorește să fie înconjurată de ordine și confort.