Timpul trebuie prețuit: 10 imagini care arată cât de nemilos poate fi timpul!

Cu timpul, lucrurile se deteriorează și își pierd aspectul original. Dar ne obișnuim cu ele și nu vrem să le înlocuim, chiar dacă nu mai sunt bune de nimic, amânând achiziția până în ultimul moment. Dar trebuie să faci asta cât mai devreme, deoarece în timp lucrurile își pierd nu doar aspectul, ci și utilitatea. Totodată, ele ne amintesc încă o dată că timpul este necruțător și trebuie prețuit. Hai să vedem cum le reușește acest lucru.

#1. Acest covor cumpărat în 1992 și-a pierdut culoarea din cauza expunerii la soare.

Partea care a rămas colorată a zăcut sub mobilier și a avut de suferit mai puțin. Uitându-mă la această imagine înțeleg cât de importante sunt pălăriile și cremele cu protecție solară pe timp de vară.

#2. Peria mea pentru cuptor după un an de utilizare intensă.

Uneori ne obișnuim foarte mult cu lucrurile pe care le folosim în gospodărie, încât nici măcar nu ne dăm seama că sunt uzate și ne îngreunează munca. Dar vine un moment când ele trebuie înlocuite. Abia atunci înțelegem cât de nemilos poate fi timpul.

#3. Au trecut 5 ani. Se pare că e timpul să mă despart de lanterna mea preferată. Îți mulțumesc că nu m-ai lăsat niciodată în întuneric.

Din păcate, nu am găsit același model, dar am făcut rost de unul similar, de la același producător. De altfel, lanterna veche încă funcționează, ceea ce vorbește despre un producător de calitate. Pentru orice eventualitate, încă o port în mașină.

#4. Pantofi noi vs pantofi vechi

Pantofii se uzează foarte repede. În special modelele din țesături moi, care îți subliniază perfect piciorul și în care te simți confortabil. Renunțarea la pantofii vechi e asemenea unei trădări. Dar găurile nu pot fi cusute la infinit. Mai devreme sau mai târziu, te duci să cumperi alții și realizezi cât de stupid era să-i porți atât timp pe cei vechi.

#5. Rezistența de încălzire la mașina de spălat

Elementele de încălzire din mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și alte aparate, se sacrifică zilnic pentru ca tu să ai apă caldă. Sub influența impurităților din apă, se formează calcar, ceea ce duce la defalcarea tubului. Iar când îl înlocuiești, te gândești cum naiba a funcționat până acum.

#6. A fost greu să găsesc același model, dar după 2 luni de căutări, i-am reînnoit portofelul prietenului meu, pe care îl avea din copilărie.

Bărbații sunt foarte posesivi și atașați de accesoriile lor. Iubitul meu de 23 de ani încă folosea primul său portofel pe care l-a primit de la părinți de pe vremea când era adolescent. Dar starea acestuia se înrăutățea pe zi ce trece. Așa că după 2 luni de căutări, în sfârșit am reușit să găsesc același model, într-o stare mult mai bună. Contrar aparențelor, el a rămas satisfăcut. Și înduioșat.

#7. Iată cum arată tocul meu pentru ochelari, după ce l-am purtat în buzunar timp de un an.

Tocul mi-a salvat lentilele de câteva ori și astăzi îl trimit cu inima împăcată la pensie. Când porți un asemenea articol în fiecare zi, nici măcar nu observi cât de repede se uzează. Și nu l-aș fi înlocuit, dar nu se mai descurcă cu sarcina sa principală.

#8. Tava pentru biscuiți după 2 ani de utilizare și după 2 săptămâni

Chiar dacă o cureți de fiecare dată, uzura tavei este inevitabilă. Și mai devreme sau mai târziu, trebuie să o schimbi cu una nouă, deoarece biscuiți nu mai sunt la fel ca înainte.

#9. Am curățat fotoliul din piele al tatălui meu

Și tata stă acolo în fiecare zi. Uneori nu observăm cum lucrurile care ne înconjoară își pierd luciul și confortul de odinioară. Poți face același experiment cu mobila din casa ta. Rezultatul te va lăsa cu gura căscată.

#10. Folosesc doar 4 butoane de la cuptorul cu microunde

Ca toată lumea, probabil. Aparatele de uz casnic ne simplifică foarte mult viața. De obicei, ele au o mulțime de funcții, dar folosim cel mult una sau două. Așa mi-am dat seama că am nevoie de un cuptor cu microunde mai puțin sofisticat.

Citește și: Nu mai pierde timpul în zadar: 24 de imagini puternice, care demonstrează că timpul nu cruță pe nimeni!