Thomas Wadders: cum arată omul cu cel mai lung nas din lume care a existat vreodată

Faceți cunoștință cu Thomas Wedders, bărbatul care deține recordul pentru cel mai lung nas din lume.

Englezul Thomas Wadders a fost un artist de circ care a trăit la începutul secolului al XVIII-lea și a câștigat faima datorită nasului său lung care ajungea la 19 centimetri lungime. Mulți ani mai târziu, niciunul dintre contemporanii săi nu a putut recordul.

În Anomalies and Curiosities of Medicine ale lui George Gould și Walter Pyle, publicat în 1896, se spunea că Wadders devenise un fel de reper local în Yorkshire, cu mult înainte de inventarea camerelor de luat vederi care l-ar putea surprinde nasul imens.

Cu toate acestea, în Cartea Recordurilor Guinness, i s-a acordat oficial titlul post-mortem „ Cel mai mare nas din lume ”.

Un extras din The Strand Magazine , publicat în 1896, descrie și cazul său neobișnuit:

„Fie bărbia îi era prea slabă, fie fruntea prea joasă, fie natura era atât de epuizată să-i dea un nas acestui om, încât a uitat complet să-l înzestreze cu creier. Sau poate că nasul l-a înlocuit pe acesta din urmă”.

Se știu puține lucruri despre viața lui Wadders, în afară de faptul că a jucat în spectacole de circ. Se crede că bărbatul a murit în orașul natal la vârsta de aproximativ 50 de ani.

Deși nu existau fotografii cu el, o reproducere în ceară a capului său poate fi găsită la muzeul Ripley’s Believe It or Not.

În prezent, proprietarul celui mai lung nas din lume printre persoanele care sunt în viață este Mehmet Ozyurek (Mehmet Ozyurek) din Turcia. Conform măsurătorilor din 2010, lungimea nasului său a fost de 8,8 cm.

În noiembrie 2021, recordul său a fost reconfirmat de Guinness World Records, dezmințind mitul că urechile și nasul unei persoane continuă să crească odată cu vârsta.

Nasul și urechile continuă să crească de-a lungul vieții: mit sau realitate ?

Odată cu vârsta, nasul și urechile suferă modificări, dar acest lucru nu este legat de creșterea lor.

Creșterea în mărime este rezultatul modificărilor legate de vârstă ale pielii și al acțiunii gravitației . Restul corpului nostru se schimbă și el, dar nasul și urechile sunt doar mai vizibile.

Cartilajul care formează nasul și urechile se uzează în timp și nu oferă un suport la fel de bun pielii. De asemenea, merită luat în considerare și faptul că pielea își pierde fermitatea și elasticitatea odată cu vârsta. Aceasta tinde să se lase.  Toți acești factori fac ca urechile și nasul să pară mai lungi.

În plus, obrajii și buzele par mai subțiri odată cu vârsta, ceea ce pune în valoare nasul.

Studiile au arătat că urechile se lungesc cu o medie de 0,22 milimetri pe an. Acest fenomen este observat atât la bărbați, cât și la femei.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !