Testează-ți abilitățile de detectiv: 5 ghicitori năucitor de intrigante pentru cei inteligenți

Aceste ghicitori sunt pentru cei inteligenți! Vezi dacă posezi abilități de detectiv!

Prima ghicitoare

Deținutul se află într-o celulă. Fereastra este înaltă și în celulă se află doar o lopată. Cum poate tânărul să evadeze din celulă, în mai puțin de două zile (săpătul îi va lua mult mai mult timp)?

A doua ghicitoare

O doamnă a sunat la poliție și a declarat că i-a fost furat colierul. Când anchetatorul a ajuns la fața locului, nu a depistat urme de pătrundere forţată în apartament, cu excepția unui geam spart.

Următoarea zi, doamna a fost învinuită de escrocherie. De ce?

A treia ghicitoare

Era prima zi de școală. Într-unul din birouri, au găsit cadavrul profesorului de geografie. Au fost depistați patru suspecți.

Grădinarul a spus că tăia tufișurile. Profesorul de matematică făcea o testare finală. Profesorul de educație fizică juca volei cu elevii. Iar directorul se afla în biroul său.

După audierea suspecților, criminalul a fost imediat arestat. Cum a fost depistat atât de rapid criminalul?

A patra ghicitoare

Într-o casă de la periferia orașului, locuia un bărbat care nu ieșea aproape niciodată din casă. Într-o zi de vineri, poștașul, încercând să dea de proprietar, s-a uitat pe fereastră și i-a văzut cadavrul. Polițistul, când a ajuns la fața locului, a văzut lângă casă, două sticle de lapte rece și una cu lapte cald, precum și un ziar zilnic de marți.

Curând criminalul a fost arestat. Cum și-a dat seama polițistul cine e vinovatul?

A cincea ghicitoare

Ucigașul, după ce fura o nouă victimă, o obliga să ia una dintre cele două pastile de pe masă. Una dintre ele avea o otravă mortală. Când victima lua una din pastile, ea murea imediat, iar criminalul luând-o pe cealaltă, rămânea în viață.

De ce criminalul niciodată nu înghițea pastila otrăvitoare?

Răspunsurile 

1. Prizonierul trebuie să sape și să facă un munte din pământ, pe care se va putea urca până la fereastră.

2. Femeia a mințit poliția, care și-a dat seama că geamul era spart din interior, pentru că nu existau fragmentele acesteia pe podea.

3. Ucigașul este profesorul de matematică, pentru că, cine face testul final la matematică, în prima zi de școală?

4. Poștașul s-a dovedit a fi ucigaș, pentru că numai el știa, că nu era necesar să aducă victimei ziarele de miercuri și joi.

5. Nici-o pastilă nu era otrăvitoare. Otrava se afla în paharul cu apă, cu care victima înghițea pastila. 

Ți-au plăcut ghicitorile? Câte ai reușit să rezolvi?