Te vor face să pari bătrână: 6 bijuterii pe care femeile 40+ nu ar trebui să le poarte

Simțul stilului vine adesea odată cu vârsta. O femeie sofisticată și matură știe bine că nu articolele de marcă o ajută să fie elegantă, ci mai degrabă ceea ce îi ascunde defectele și îi pune în valoare virtuțile. Acest lucru este valabil și pentru bijuterii. Unele pot atrage atenția asupra schimbărilor legate de vârstă, altele pot da seama de vârstă în detrimentul stereotipurilor și al irelevanței.

Set de bijuerii

Să porți cercei, un colier și o brățară dintr-un singur set nu mai este la modă. Aceasta este o referință evidentă la anii 1980. Nicio femeie nu ar vrea să accentueze faptul că s-a născut în secolul trecut. Este important să rețineți că toate bijuteriile ar trebui să fie bine combinate – de exemplu, nu puteți purta aur galben cu argint.

Cercei mari

Cerceii masivi atrag atenția asupra gâtului și a lobilor urechilor. În cazul în care primele semne de îmbătrânire – pete de vârstă, riduri și lobii urechilor căzuți – apar pe decolteu, ar trebui evitați cerceii mari. După vârsta de 40 de ani, alegeți bijuterii fine, cu un stil clasic.

Mărgele

Mărgelele te pot transforma cu ușurință într-o doamnă bătrână dacă nu ai un bun simț al stilului și nu alegi modelele potrivite în combinație cu alte bijuterii. Feriți-vă de mărgelele mari; acestea vă măresc instantaneu vârsta. În plus, poți face o greșeală cu perlele. Se crede că mărgelele cu perle mari sunt alese de doamnele de peste 50 de ani. După vârsta de 40 de ani, este mai bine să purtați mărgele din perle mici și coliere lungi și subțiri.

Bijuterii în stil pentru tineret

Unii oameni cred că astfel de accesorii te fac să pari mai tânăr, efectul fiind exact invers. Contrastul dintre bijuteriile tinerești și un aspect matur accentuează orice schimbări legate de vârstă.

O abundență de brățări

Orice ținută, cu excepția unui look de inspirație etno, va părea ieftin dacă este supraîncărcat cu accesorii. În plus, după vârsta de 40 de ani, o abundență de brățări va atrage atenția asupra schimbărilor legate de vârstă pe mâini.

Bijuterii ieftine handmade

Bijuteriile cu mărgele, colierele împletite și alte obiecte handmade evidente arată bine pe adolescenți, dar sunt ridicole pe o femeie matură. Acest lucru poate da impresia că doamna încearcă să se “flateze” cu bijuterii, dar nu face decât să înrăutățească situația. Excepție fac bijuteriile de firmă elegante și scumpe, care pot fi purtate la orice vârstă.