Te regăsești printre ele? 10 trăsături comune ale oamenilor inteligenți!

Crezi că ești mai deștept decât restul? Cine nu vrea să fie mai deștept decât toți ceilalți? Toată lumea vrea, iar cine zice că nu, visează și mai mult la acest lucru. Însă, uneori e dificil să-ți dai seama cine e cu adevărat inteligent din cercul care te înconjoară, fiindcă toți vor să pară inteligenți, iar unora chiar le reușește acest lucru. Păi, și cum până la urmă diferențiezi o persoană inteligentă de altele?

Ca să nu fii indus în eroare, am pregătit pentru tine răspunsul sub forma a 10 trăsături care diferențiază un om cu adevărat deștept de unul care doar pretinde acest lucru.

Trăsăturile oamenilor inteligenți

Oamenii inteligenți știu să asculte. De fapt, ei mai mult ascultă și mai puțin vorbesc, fiindcă știu că doar ascultându-i pe alții pot deveni mai deștepți, chiar dacă ultimii nu au întotdeauna dreptate.

Aceștia cunosc și sunt interesați de lucruri care depășesc aria lor de competență profesională. Curiozitatea și interesul nativ, autentic, pentru noi idei și domenii e ceea ce îi alimentează cu energie dis-de-dimineață.

Citește și: Nu te consideri deștept? S-ar putea să fii un geniu: 5 semne neașteptate care vorbesc despre inteligență

Calitățile unei persoane inteligente

Oamenii deștepți sunt sută la sută prezenți și implicați în tot ceea ce fac, jonglând abil cu responsabilitățile profesionale, familiale și interesele personale, fără să piardă din entuziasm sau echilibru. Și totul le reușește cu o lejeritate de invidiat.

Aceștia țin pasul cu actualitățile cotidiene și simt foarte bine pulsul societății. Sunt întotdeauna informați cu privire la tendințele și perspectivele globale și locale, starea de spirit a societății și rolul lor în rândul acesteia.

Citește și: Testează-ți abilitățile de detectiv: 5 ghicitori năucitor de intrigante pentru cei inteligenți

Secretele oamenilor împliniți

Chiar dacă lucrurile merg prost, oamenii inteligenți continuă să zâmbească. De ce? Fiindcă au luat în calcul o asemenea evoluție a lucrurilor, iar dacă nu, caută soluții și alternative pentru a depăși situația, în loc să se lamenteze. În acest context, îmi reamintesc de cuvintele lui Thomas Edison: “Nu am dat greş, ci pur şi simplu am găsit 10.000 de idei care nu funcţionează“.

Chiar dacă nu o spun și nu încearcă să demonstreze unei audiențe acest lucru, ei realizează că sunt mai deștepți ca alții. Dar țelul lor nu este de a ieși în evidență, ci de a inspira, de a se împărtăși cu abilitățile și cunoștințele lor și a crește nivelul celor din jur.

Citește și: 6 semne de bază ale unei personalități inteligente. Pe câte le posezi?

Trăsăturile oamenilor deștepți

Dacă ocupă poziții înalte de management, aceștia vor face tot posibilul ca oamenii din subordinea lor să devină mai deștepți, mai populari, mai creativi, chiar decât ei înșiși. Nici vorbă de piedici sau suprimări. Ei știu că inteligența este sinergică, asemenea unui organism viu și doar comunicând, făcând schimb de idei și experiențe, toată lumea va avea de câștigat.

Persoanele cu adevărat inteligente, au abilități ascunse, pe care nu le etalează decât atunci când este nevoie. Acestea nu simt necesitatea de a ieși în evidență sau de a-și manifesta superioritatea față de restul. De fapt, ei nu se simt superiori sau mai buni decât alții.

Citește și: Cum să devii mai deștept? 10 exerciții neobișnuite pentru dezvoltarea abilităților cognitive!

Trăsăturile oamenilor carismatici

Indiferent dacă au avut sau nu parte de o educație costisitoare, ei au fost și rămân în continuare niște autodidacți.

Niciodată, sub nici o formă, oamenii cu adevărat inteligenți nu vor încerca să facă pe cineva să se simtă stupid, chiar dacă ispita uneori e mare, mai degrabă, vor încerca să-l ajute.