Te fac să pari mai bătrână: 5 culori de păr care îți adaugă fără milă vârsta

Necesitatea deosebită de colorare a părului apare după vârsta de 30-40 ani – multe persoane însă, în speranța de a scăpa de părul cărunt, aleg o culoare greșită, care maschează firele argintii, dar scoate în evidență alte semne de îmbătrânire. Specialiștii au identificat cel puțin cinci culori de păr care involuntar te pot face să pari mai bătrână decât ești în realitate. Și da, printre acestea se numără și populara nuanță de blond rece.

Albastru-negru

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai palidă, își pierde îmbujorarea, iar o culoare monocromă închisă va înrăutăți situația. Culoarea neagră atrage atenția asupra ridurilor, a erupțiilor cutanate și a pigmentației. În plus, culoarea gri va fi prea vizibilă atunci când rădăcinile vor crește la loc. Culoarea albastru-negru îmbătrânește fără milă chiar și fetele tinere. Pentru a părea mai tânără, este indicat să alegeți o bază mai închisă și să iluminați unele șuvițe cu un ton sau două.

Blond rece

Blondul a fost întotdeauna în vogă, dar în zilele noastre sunt populare nuanțele de blond cenușiu și ice. Blondul rece va conferi fetelor tinere un aspect mai fresh, în timp ce pentru doamnele mai mature va avea un efect vice versa – va face ca privirea să fie palidă, va estompa contururile feței și va etala schimbările legate de vârstă ale pielii. Pentru un efect de întinerire, este mai bine să alegeți nuanțe calde.

Nuanțe roșii

Multe femei consideră greșit cu tonurile de roșu vor conferi aspectul lui accent „vesel” și vor distrage atenția de la pielea îmbătrânită. Cu toate acestea, tonurile de roșu aruncă o umbră asupra pielii, accentuând fiecare rid și pliu. Pentru a evita transformarea într-o femeie bătrână și pentru a arăta totuși mai efectivă, se recomandă tonurile roșcate – alegeți culori calde, cu o notă de cupru.

Evidențierea clasică

Părul maro deschis și închis la culoare, cu șuvițe late și blonde, nu mai este de mult la modă. O astfel de evidențiere clasică adaugă vârsta, atrăgând atenția asupra imperfecțiunilor pielii. Conturarea cu reflexii are un efect de întinerire. Se alege o bază cu un ton mai deschis decât culoarea naturală, iar peste aceasta se fac șuvițe și mai deschise, mai aproape de față pentru a simula reflexii.

Culori aprinse nenaturale

Rozul, movul și turcoazul sunt în continuare culori populare. Dar astfel de culori sunt potrivite și frumoase pe fetele tinere. La vârsta de peste 40 de ani, acestea vă vor îmbătrâni vizual și vor face imaginea absurdă. Cu toate acestea, nimic nu poate fi exclus. Dacă vă doriți culoare, în loc de o vopsire completă sau de reflexii colorate, puteți face mai multe șuvițe strălucitoare sau puteți evidenția vârfurile părului.