Succesul nu are vârstă: 10 femei care au devenit faimoase abia după 50 de ani!

Oamenii de știință au descoperit că un om de afaceri trecut de 50 de ani are mai mari șanse de a obține succes decât unul de 30 de ani. Așa că nu-ți pierde speranța. Iar dacă te îndoiești, gândește-te că Vera Wang nu a creat nicio haină până la vârsta de 40 de ani, Henry Ford a creat legendarul Model T abia la 45 de ani, iar scriitorul american Harry Bernsein a obținut primul său succes la 96 de ani.

1. Shonda Rhimes

La sfârșitul anilor 90 era considerată o scenaristă mediocră, iar ca să supraviețuiască a trebuit să-și ia mai multe joburi, inclusiv într-un spital de psihiatrie. Momentul de cotitură s-a întâmplat în 2004, când a scris scenariul pentru celebrul serial Anatomia lui Grey. În 2017 Shonda a semnat un contract cu netflix pentru 150 de milioane de dolari.

2. Jennifer Doudna

Jennifer Doudna este o biochimistă americană, care în anul 2020 a fost distinsă cu Premiul Nobel pentru Chimie după ce a dezvoltat o nouă metodă de editare a genomului. La acel moment avea 56 de ani. A urmat o invitație în calitate de consultat la compania Mammoth Biosciences și un onorariu de 45 de milioane de dolari.

3. Katalin Kariko

A emigrat în SUA din Ungaria în anul 1985, cu 1.200 de dolari ascunși în ursulețul fiicei sale. Ea a fost unul dintre pionierii studiului ARNm la începutul anilor 90 și unul dintre oamenii de știință care au contribuit la crearea vaccinurilor Pfizer și Moderna. În prezent e vicepreședintele companiei BioNTech.

4. Arianna Huffington

În anul 2005, la vârsta de 54 de ani, a fondat compania The Huffington Post, iar 11 ani mai târziu a lansat startup-ul Thrive Global, care își propune să reducă stresul și epuizarea mentală cauzate de sursele mass-media.

5. Tracy Chadwell

În anul 2016, ea a fondat compania 1843 Capital (în onoarea anului în care matematiciana Ada Lovelace a scris primul program de calculator). Această companie investește în startup-uri create de femei în vederea îmbunătățirii vieții persoanelor de peste 50 de ani. La acel moment, Tracy avea 54 de ani.

6. Teresa Hodge

Ea a executat aproape șase ani de închisoare, fiind acuzată de fraudă. După eliberare, a fondat compania R3 Score și organizația Mission Launch împreună cu fiica ei. R3 Score este un serviciu de verificare a antecedentelor, iar Mission Launch este o organizație care îi ajută pe foștii deținuți să atragă capital pentru afaceri.

7. Diana Bomar

A renunțat la facultate și a fost casnică până la vârsta de 57 de ani. Deci practic nu a lucrat nicăieri. Apoi a lansat compania de logistică CEO Platinum Cargo Logistics, care are astăzi un venit anual de peste 50 de milioane de dolari.

8. Fran Dunaway

La 52 de ani, ea și soția ei au lansat brandul de îmbrăcăminte unisex TomboyX. 81% dintre angajații companiei se identifică drept femei sau persoane cu o identitate de gen neconformă. În anul 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de dolari.

9. Marla Ginsburg

La 52 de ani a lansat brandul de îmbrăcăminte MarlaWynne, care oferă o gamă variată de piese vestimentare pentru femei de peste 50 de ani. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a depășit 60 de milioane de dolari.

10. Carol Thomé

În 2019, s-a retras de la Home Depot, unde a lucrat o perioadă lungă de timp ca director financiar, iar în 2020 a preluat funcția de CEO la UPS, o companie de transport, ale cărei venituri se măsoară în zeci de miliarde de dolari.