Studiu: Cei mai norocoși oameni din lume se conduc după aceste 4 principii

Există oameni care par să aibă noroc absolut la toate. Care este secretul lor? Pur și simplu s-au născut sub steaua norocoasă și atât?

Oamenii de știință sunt de altă părere. Celebrul psiholog, Richard Wiseman, profesor la Universitatea Hertfordshire, a analizat acest subiect, iar încheierea sa a fost următoarea: „Oamenii sunt norocoși nu datorită unei zâne care a vrăjit asupra lor cu o baghetă fermecată. Fiecare dintre noi este capabil să aducă mai mult noroc în viața sa.”

Psihologul a ajuns l-a această concluzie după ce a supus experimentelor și a intervievat timp de câțiva ani peste 400 de respondenți. Wiseman este sigur că norocoșii și ghinioniștii se deosebesc prin modul de gândire și comportament.

Potrivit teoriei sale, norocoșii se conduc după 4 principii în viață:

-Ei pot observa oportunitățile și în unele cazuri le pot crea;

-Ei iau decizii reușite datorită intuiției;

-Ei se programează pentru rezultate pozitive;

-Ei au o atitudine filosofică față de neplăceri, ceea ce îi ajută să scoată ceva util din orice experiență.

Acest studiu ne arată că fericirea este în mâinile noastre, dacă reușim să ne conducem după aceste principii.

La fel, oamenii norocoși nu pierd șansa de a comunica cu oameni noi. Oameni noi înseamnă noi oportunități. Profesorul a descris comportamentul unui participant la experiment care a decis să comunice de fiecare dată cu oameni noi. În acest fel, când mergea la o petrecere, el își alegea o culoare, după care intra în discuție doar cu persoanele care purtau o haină de culoarea aleasă.

Oamenii norocoși, de regulă, sunt și extrovertiți, ei primesc plăcere de la comunicarea cu oamenii.

Oamenii norocoși văd posibilități unde nu văd ceilalți

Pentru a ajunge la o astfel de concluzie, Wiseman a realizat următorul experiment. El i-a rugat pe participanți să răsfoiască un ziar și să numere fotografiile din el. Era un exercițiu plictisitor și aparent nu avea nicio legătură cu norocul.

Într-un final, ghinioniștii au avut nevoie de aproximativ 2 minute ca să numere fotografiile, iar cei norocoși doar câteva secunde.

De ce? Pentru că pe pagina a doua era un titlu „Încetați să citiți. În acest ziar sunt 43 de fotografii”. Acest mesaj l-au văzut doar oamenii norocoși.