Acum și în România: 10 case superbe, făcute din containere maritime!

O casă de vis înseamnă pentru fiecare dintre noi ceva diferit. Pentru unii înseamnă ceva mic și confortabil, ca un bungalou. Pentru alții înseamnă ceva mare și impunător, ca o vilă de lux. Dar există și o altă categorie de oameni, care se lasă de calea bătătorită și aspiră la ceva complet diferit. Iată 10 oameni care au ales să-și ridice case din containere maritime.

Case din containere maritime

Dacă visezi să ai o casă în afara orașului, dar te gândești că e dificil și scump să-ți construiești una, nu te descuraja. Pentru a contempla natura și farmecul satului românesc, e suficient să ai o casă mică, dar bine gândită.

Ca materie primă poți folosi containere maritime. Această practică este populară în SUA, dar de câțiva ani câștigă teren și în România.

De altfel, când vorbim de containere, nu e neapărat să te limitezi la o locuință mică. De exemplu, în România, o casă la cheie de 90 de metri pătrați, cu toate comunicațiile și infrastructura necesară te poate costa până la 40 de mii de euro.

Astfel de case se ridică rapid. Cadrul casei poate fi montat într-o singură zi. Iar pereții exteriori pot fi acoperiți cu lemn de pin și prelucrați cu lac, așa încât locuința să capete un fason extraordinar.

De regulă, ferestrele panoramice imense le permit locatarilor să admire priveliștea de afară și sunt eficiente din punct de vedere energetic, deoarece lumina pătrunde înăuntru, încălzind interiorul.

Iar partea bună e că atunci când faci casa din containere navale, îți rămân destui bani pentru design.

În interior, de regulă lucrurile stau la fel de bine. Pereții arată spectaculos, iar vederea panoramică te lasă fără cuvinte. Designul este ascetic, dar datorită minimalismului, cromaticii, ferestrelor mari și liniilor verticale – interiorul arată mai spațios.

Iar cât de bine arată exteriorul. De exemplu, această casă cu terasă ca din poveste, dispune chiar și de un subsol improvizat.

Un container maritim te poate costa până la 3-4 mii de dolari.

Deși sunt relativ ieftine, casele din containere navale sunt durabile, puternice, ecologice, practice și, cel mai important, sunt unice.

O astfel de casă oferă în același timp multă flexibilitate și multe provocări.