Știai că…?! 20 de secrete care-ți vor face viața mai ușoară!

Nu este nimic mai ușor decât să-ți faci viața mai ușoară! Iată câteva mici lifehack-uri care-ți vor face viața de rutină mai ușoară!

1.

Poți măsura lungimea frânghiei fără niciun dispozitiv de măsurare, înfășurând-o în jurul mâinii, folosind cotul și baza degetului mare ca distanțiere. O tură reprezintă o medie de 80 cm.

2.

O modalitate ușoară de a determina dacă ramura unui copac pe care te cațări se va rupe sub tine sau nu este de a estima grosimea acesteia. Dacă este mai groasă decât încheietura mâinii, nu se va rupe.

3.

În supermarketuri, cele mai scumpe produse sunt de obicei expuse la nivelul ochilor. Dacă te uiți mai jos, este posibil să găsești același produs, dar de la o altă companie și la un preț mai mic.


4.

Pentru a afla care dintre picioarele tale este cel din față (nu râde, este un termen sportiv), stai drept și roagă pe cineva să te împingă în spate. Piciorul pe care îl întindeți instinctiv este cel din față. În poziția ta de skateboarding sau snowboarding, desigur.

5.

Pentru a rupe cu ușurință autocolantul cu prețul și codul de bare de pe carte sau disc (după cumpărare), încălzește-l cu un uscător de păr.

6.

O persoană în uniformă va intra mai ușor în contact cu tine dacă îți începeți cererea spunând: “Și eu am visat să devin valet (agent de pază, patolog) când eram copil.

7.

Dacă urmează să intri într-un loc întunecat, închide în prealabil ochiul drept. Când te vei afla în întuneric, deschide-l închizând-o pe cel din stânga. Vei vedea mult mai bine, pentru că ochiul, fiind închis, a reușit să se adapteze întunericului.

8.

Învață să pregătești o omletă spaniolă. Sună bine și fără mari griji: taie ce ingrediente dorești într-o tigaie și toarnă ouăle peste ele.

9.

Nu depozita merele lângă morcovi. În caz contrar, ambele vor fi amare.

10.

Cel mai simplu mod de a te simți puțin mai fericit este să mănânci ceva picant. Mai ales dacă de obicei nu-ți place mâncarea picantă. Substanța capsaicina stimulează centrul plăcerii din creier.

11.

Dacă te gândești la o alimentație sănătoasă, dar nu vrei să petreci ore întregi citind cărți de bucate, fă-ți un obicei din a cumpăra legume și fructe în patru culori diferite de fiecare dată când mergi la magazin. Așa vei asigura organismului tău un set minim de nutrienți.

12.

Pentru a înțelege dacă carnea de vită este bună – apasă carnea cu degetul. Dacă gropița se aliniază rapid, carnea este proaspătă.

13.

Închide ochii timp de douăzeci de secunde la fiecare jumătate de oră în fața calculatorului. Acest lucru previne uscarea ochilor și senzația de nisip la sfârșitul zilei.

14.

Cel mai simplu joc de rol în pat este „Winnie the Pooh”. Legați-vă la ochi și lăsați-o pe fată să-și picure puțină miere pe corp. Sau se preface că o face. Încercați să găsiți acea picătură folosind doar limba.

15.

Să presupunem că trebuie să ridici o halteră sau să faci 20 de flotări. Când începi exercițiul, numără repetițiile ca de obicei. La mijloc, numără invers, adică 1-2-3… 10-11-9-8… 2-1. Astfel, îți va fi mai ușor să termini exercițiul.

16.

Dacă mergi la sală, dar nu ai suficient timp pentru a te antrena, încearcă să încetinești fiecare exercițiu. Ridică încet greutățile făcând aplecări, dar nu fă încălzirea pe banda de alergare și reduce numărul de seturi. Efectul va fi același, vei vedea.

17.

Dacă vrei să ai acasă un sac de box, cumpără unul plin cu apă. Gradul său de rigiditate poate fi schimbat (nu-ți vei bate mâinile), dar și va fi mai ușor să-l redirecționezi.

18.

Când urci în avion, numără câte rânduri te despart de ieșirea de urgență – când salonul este plin de fum.

19.

Dacă nu ai la dispoziție un lubrifiant și ai mare nevoie de el – îl poți înlocui cu o cremă hidratantă pentru față obișnuită sau cu o cremă pentru copii. Aceste substanțe nu rup latexul prezervativului și nu traumatizează pielea.

20.

Când faceți o fotografie de grup, puneți în prim-plan persoane îmbrăcate în haine închise la culoare și în fundal persoane îmbrăcate în haine deschise la culoare. Acest lucru va îmbunătăți perspectiva.