Spală blugii corect: 5 greșeli la spălare care îi lasă fără formă și culoare

Blugii – ce ne facem fără ei? Nu știu dacă există o piesă vestimentară mai versatilă și mai confortabilă decât blugii. Poate doar treningurile, însă alea nu le poți asorta cu nimic. Blugii sunt practici, universali, confortabili și mereu la datorie. Dar știi oare cum să îi îngrijești ca să îți servească mult timp? Simplu! Pentru început, evită aceste 5 greșeli.

1. Nu spăla blugii după fiecare purtare

În primul rând, trebuie să înțelegi că denimul este un material deosebit. Acesta este rezistent la transpirație și uzură, de aceea blugii nu trebuie spălați atât de des ca pantalonii obișnuiți. Dacă există pete sau mici impurități, le poți îndepărta cu o perie sau cu un burete. Spălarea frecventă duce la pierderea culorii.

2. Nu spăla blugii noi în mașină

Blugii noi trebuie spălați manual pentru că la început pierd mult pigment la spălare și alte haine se pot colora în albastru. De asemenea, îți recomandăm să întorci blugii pe dos și să nu îi storci după spălare. După câteva spălări delicate, poți să îi pui în mașină la un program obișnuit de spălare.

3. Nu spăla blugii la temperatură înaltă

De regulă, blugii se spală la 30 de grade. Setează un număr mediu de rotații, fără stoarcere și folosește un detergent fin. Cu toate că denimul e un material tare, el se decolorează ușor. Eu folosesc detergent în granule, întorc blugii pe dos și desfac fermoarul. E important să deschei fermoarul, pentru a nu pune presiune inutilă pe țesătură.

4. Nu usca blugii pe scaun

Blugii trebuie uscați pe o suprafață plană sau pe un suport special. Deci nu pe radiatoare, nu pe scaune și nici într-un caz agățați de cuier. Altfel pe blugi vor rămâne cute inestetice și va trebui să îi calci. De asemenea, dacă îi usuci pe o sfoară, se recomandă să pui un prosop pe frânghie, iar blugii să îi așezi pe el pentru a evita deformarea.

5. Nu stoarce blugii cu putere

De asemenea, nu se recomandă să îi storci cu putere. Dacă îi speli manual, nu îi răsuci până la ultima picătură pentru că după uscare vor apărea multe cute inestetice, aproape imposibil de nivelat. Este suficient să storci ușor excesul de umiditate cu mișcări verticale și să pui blugii la uscat.