Soții care ajută la treburile casnice sunt mai fericiți și mai deștepți

Doctorul Huang Wei Li, din Taiwan, afirmă că bărbații care se ocupă de treburile casnice de rând cu femeile sunt mai fericiți și au un IQ mai ridicat. El a ajuns la această concluzie ca urmare a unei cercetări.

Dar cum are loc această legătură? Poate pentru că încep să le înțeleagă mai bine femei, care nu știu cum să-și mai împartă mâinile în a le reuși pe toate și pentru că nu mai au alături o femeie nervoasă, supărată și stresată pentru că e până peste cap în treburi.

Spălatul vaselor nu este predestinația femeilor. Este o o acțiune care se face cu mâinile și din fericire, mâinile bărbatului, din punct de vedere fiziologic, au aceeași funcție ca și mâinile femeii. Ceea ce pot face doar femeile e să nască copii și să-i alăpteze, în rest sarcinile în familie nu se împart în funcție de sex.

Pentru ca ambii parteneri să fie fericiți și împliniți gradul lor de responsabilitate trebuie să fie aproape egal. O familie se bazează pe echilibru. Niciunul dintre ei nu trebuie să se sacrifice pentru celălalt. Totul se face din iubire, compasiune, empatie și înțelegere.

E mare prostia unui bărbat care crede că femeia este datoare să spele, să calce, să gătească, să aibă grijă de copii și să mai câștige bani. Iar bărbatul să câștige bani și să stea cu berea pe canapea. O astfel de familie nu va ști ce este fericirea adevărată.

Un bărbat care se implică în întreținerea casei nu arată că este slab, el demonstrează că este parte a acestui cămin, că pentru el contează atmosfera de acolo, că el își dorește o soție care simte că este apreciată, care este înțeleasă și ajutată.

Într-o familie nu există cel cu drepturi și cel cu obligații. Ambii le au în aceeași măsură. Iar bărbatul care respectă clauzele „contractului” arată că este inteligent și satisfăcut.