Simplu și rapid: cum să sterilizezi borcanele în cuptorul cu microunde

Procesul de sterilizare a borcanelor în mod normal nu este atât de simplu. Trebuie să fierbeți apă într-o oală timp îndelungat și să țineți borcanele de sticlă deasupra aburului fierbinte. Având în vedere că este în mare parte un proces pentru vară, nu este cel mai ușor și nici cel mai plăcut lucru de făcut. Odată cu apariția cuptorului cu microunde în casă, procesul de sterilizare a borcanelor poate fi mult mai ușor și mai rapid. Există două moduri simple și rapide de a prelucra borcanele pentru gătit pentru iarnă. Citește mai jos care sunt acestea!

Prima metodă

În primul rând, borcanele trebuie să fie bine spălate și bine clătite de resturile de detergent. Apoi se usucă borcanele. Umpleți fiecare borcan cu puțină apă, cam doi-trei centimetri, și puneți-le în cuptorul cu microunde pentru a le steriliza. Porniți aparatul la putere maximă timp de două-trei minute.

Timpul exact de sterilizare depinde de puterea cuptorului cu microunde. Apa din borcane trebuie să ajungă la fierbere, după care se scot borcanele și se varsă lichidul. După aceasta, borcanele pot fi utilizate conform destinației.

Metoda numărul doi

Pregătiți borcanele pentru sterilizare în același mod ca cel descris mai sus spălare+clătire. Nu este necesar să umpleți borcanele cu apă, acestea trebuie să fie uscate. Puneți-le în cuptorul cu microunde împreună cu un pahar plin cu două treimi de apă.

Porniți aparatul la putere maximă și așteptați până când apa din pahar a dat în clocot. Borcanele sterilizate sunt apoi gata de utilizare.