Simplu și convenabil: 7 idei despre cum să-ți organizați un mini-birou acasă

Nu fiecare apartament poate avea o cameră separată pentru un birou dacă proprietarii lucrează de la distanță. Cu toate acestea, cu ajutorul unor trucuri simple, poți organiza un mini-birou acasă chiar și într-un spațiu restrâns.

Mobilier pliabil

Soluția perfectă pentru un apartament mic ar fi transformarea mobilierului. Masa, care este folosită în timpul zilei pentru lucrul cu documente sau pentru așezarea unui laptop, poate fi retrasă într-un dulap sau raft seara folosind un mecanism de pliere.

Cabinet în nișă

Dacă arhitectura apartamentului dispune de o nișă, atunci folosești-o ca un mini birou. Pentru a izola și mai mult locul de muncă, poți pune un paravan sau agăța o perdea.

Zonarea

Poți crea un spațiu de lucru în camera de zi, fără necesitatea de a bloca complet o parte din cameră – poți pune doar o partiție doar în fața biroului. Dacă pereții despărțitori sunt din sticlă, nu vei avea senzația de dezordine. Este convenabil să folosiți pereți despărțitori glisanți pentru a reuni spațiul din cameră la sfârșitul orelor de lucru.

Blat glisant

Într-unul dintre dulapuri, poți realiza o suprafață de lucru retractabilă – conform principiului unui raft pentru tastatură pe role, precum birourile de computer. Dacă scoți o astfel de masă și înlocuiești un scaun, locul de muncă va fi gata în câteva secunde. Să întorci mobila la aspectul său inițial este la fel de simplu și necesită doar câteva minute.

Pervaz de lucru

Un pervaz lat și înalt poate înlocui o masă de birou cu lumina naturală de la fereastră. Acest lucru nu ar funcționa pentru persoanele care au obiceiul de a folosi pervazul ferestrei ca spațiu de depozitare.

Secretar antic

Secretarele sau birourile cu o suprafață de lucru pliabilă erau foarte populare în trecut. Cei suficient de norocoși să dețină unul își pot amenaja cu ușurință un spațiu de lucru acasă.

Birou în cămară

O cămară mică sau un dulap de perete poate fi transformat într-un mic birou. Trebuie doar să eliberezi dulapul și să iei mobila de mărimea potrivită. La sfârșitul zilei de lucru, tot ce trebuie să faci este să închizi ușa și te întorci la atmosfera de acasă.