Sigmund Freud, morfina și visele: 15 curiozități neașteptate despre lumea în care trăim!

De ce păsările flamingo stau într-un singur picior? Cum arată apusul pe planeta Marte? De ce nu are rost să te lupți cu gândacii de bucătărie și cum poate fi tratată dependența de morfină? Răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele le vei afla în continuare!

#1. Găinile pot visa. Oamenii de știință au descoperit că ochii găinilor se mișcă în timp ce dorm. Prin urmare, și ele visează în timpul somnului.

#2. Pe planeta roșie asfințitul este albastru. Datorită densității mici a atmosferei, pe Marte, apusul soarelui are un ton azuriu.

#3. Cifrele căzătoare din filmul științifico-fantastic “The Matrix” nu sunt nimic altceva decât o rețetă cifrată de sushi.

#4. Unii amatori de senzații tari consumă sushi cu wasabi, o pastă picantă, de culoare verde, cu gust asemănător hreanului. Dar ei habar nu au că majoritatea restaurantelor servesc wasabi fals (hrean colorat + înlocuitor de aromă).

#5. Vulturul pleșuv (simbolul SUA) nu scoate sunete amenințătoare cum se arată în filme. Vulturul ciripește, dar pentru un plus de dramatism, producătorii adaugă strigăte de șoim cu coada roșie, care sună amenințător.

#6. Urina de binturong miroase a popcorn și are iz de bomboane. Informațiile despre gust lipsesc deocamdată.

#7. Gândacul negru de bucătărie poate trăi câteva săptămâni fără cap, respirând datorită porilor și câteva luni fără mâncare. Prin urmare, decapitarea și foamea nu sunt cele mai bune strategii pentru a scăpa de ei.

#8. Personajele de pe cutiile de cereale privesc întotdeauna în jos. Acest design e creat pentru a atrage atenția copiilor, stimulând cumpărătura de impuls.

#9. În secolul al XVII-lea, unii oameni de știință erau convinși că spermatozoizii nu sunt nimic altceva decât oameni în miniatură.

#10. Nimeni nu știe sigur de ce pasărea flamingo stă într-un singur picior. Unii savanți consideră că păsările consumă mai puțină energie când stau în această poziție, iar alții că e doar o metodă de a reduce sarcina de pe un picior sau altul. În ultimii ani a fost lansată o nouă ipoteză care pare mai plauzibilă decât altele. Stând doar cu un picior în apă rece, pasărea flamingo păstrează mai bine căldura corpului.

#11. Unele femele, printre care ursoaicele, căprioarele și focile își pot prelungi travaliul (perioadă cuprinsă între apariția durerilor de naștere și expulzarea fătului) dacă condițiile de naștere nu sunt satisfăcătoare.

#12. Oamenii de știință au ucis cel mai vechi animal de pe Pământ, încercând să afle vârsta acestuia. E vorba de o moluscă în vârstă de 507 de ani.

#13. Sigmund Freud credea că dependența de morfină poate fi tratată cu cocaină.

#14. Cel mai lacom site din punct de vedere al traficului este Netflix: acesta consumă aproape 15% din transferul de date din lume.

#15. În medie, femeile clipesc de două ori mai des decât bărbații. Dar sughiță mai rar. Mai multe despre femei am scris în articolul de mai jos.

Citește și: 45 de lucruri uimitoare despre femei, pe care nici măcar ele nu le cunosc!