Și totuși, cât de uimitor este corpul unei femei! 25 de curiozități neobișnuite despre sexul frumos!

Ești sigură că înțelegi cum funcționează propriul corp? De regulă, știm doar ceea ce am învățat la școală. Corpul uman este un mecanism incredibil de complex și ascunde multe mistere, care nu au fost elucidate nici măcar de oamenii de știință. Dar ce a fost elucidat e destul pentru a rămâne cu gura căscată. Prin urmare, hai să vedem prin ce femeile diferă de bărbați și de ce ele sunt numite sexul frumos, iar bărbații sexul puternic.

Curiozități despre corpul femeii

#1. Inima unei femei bate mai repede decât inima unui bărbat.

#2. În medie, femeile clipesc de două ori mai des decât bărbații.

#3. Corpul unei femei arde caloriile mai lent decât corpul unui bărbat, în medie – circa 50 de kilocalorii pe zi.

#4. Imunitatea femeilor este mai puternică decât a bărbaților.

#5. Firele de păr la femei sunt de două ori mai subțiri decât la bărbați.

#6. Corpul calos din creierul femeilor este mai voluminos decât în cazul bărbaților. El conține cu 30% mai mulți compuși. Din această cauză, bărbații sunt buni la rezolvarea unei sarcini concrete, iar femeile la mai multe sarcini concomitent.

#7. Limba femeilor are mai multe papile gustative.

#8. Organismul femeii este înzestrat cu mai mulți receptori pentru durere. În teorie, femeile ar trebui să trăiască durerea mai intens. Dar datorită estrogenului, care blochează procesele inflamatorii, femeile o tolerează mai bine.

#9. Femeile pot distinge mai bine nuanțele și culorile, deoarece abilitatea de a distinge cromatica e strâns legată de cromozomul X.

#10. Pielea femeilor este de 10 ori mai sensibilă decât pielea bărbaților.

#11. Mușchii, tendoanele și ligamentele feminine conțin mai multă elastină. Datorită acestui compus femeile sunt mai elastice decât bărbații.

#12. Spre deosebire de bărbați, femeile pot distinge mai ușor sunetele fine, de frecvență înaltă.

#13. Femeile dorm mai bine decât bărbații deoarece în timpul somnului, activitatea creierului feminin e mai mică cu 10%, decât la bărbați.

#14. Femeile pot distinge mai bine diferite valențe ale gustului dulce.

#15. Prin natura lor, femeile se orientează mai rău în spațiu. În consecință, întâmpină dificultăți în timpul condusului. De exemplu, s-a demonstrat că 82% din bărbați stăpânesc parcarea paralelă, iar 70% din ei se descurcă din prima încercare. La femei rezultatele sunt mai modeste. Doar 22% dintre femei se descurcă cu această manevră și doar 1/3 reușesc să se parcheze din prima.

#16. De vorbirea femeilor răspund ambele emisfere. Asta explică de ce ele vorbesc atât de mult. În medie, femeile rostesc circa 8 mii de cuvinte zilnic, au în arsenal 3 mii de sunete și 10 mii de semne non verbale. Bărbații se pot lăuda cu performanțe de două ori mai modeste.

#17. Femeile au simțul mirosului mai dezvoltat.

#18. Femeile au vedere periferică (văd bine ce se întâmplă în jurul lor, fără să întoarcă capul), iar bărbații au vedere de tip tunel (văd bine departe și drept înainte).

#19. Gâtul femeilor este mai flexibil decât gâtul bărbaților. De regulă, o femeie întoarce doar gâtul când este strigată pe stradă, în timp ce bărbații întorc întregul corp.

#20. Chelia este o trăsătură recesivă legată de cromozomul X, pe care bărbatul o moștenește de la mamă.

#21. Datorită celor 2 cromozomi X, corpul femeii este mai puțin predispus la boli cronice.

#22. Prin natura lor, femeile sunt mai emoționale decât bărbații. O femeie plânge în medie de 30-60 de ori pe an, iar un bărbat doar de 6-17 ori.

#23. Aproximativ 30% din femei simt nevoia de a mânca produse incompatibile în timpul sarcinii.

#24. Femeile sunt mai predispuse spre anxietate din cauza nivelului ridicat de progesteron, cortizol și estadial. De altfel, datorită acestor hormoni, femeile simt mai bine un potențial pericol.

#25. Femeile sunt mai atașate de bărbați, decât bărbații de femei. Totul se datorează nivelului ridicat de oxitocină și zonelor mai dezvoltate din creier care răspund de atașament.

Citește și: Și bărbații plâng câteodată: 14 curiozități despre hormonii masculini, care te vor lăsa cu gura căscată!