Și reginele au slăbiciunile lor: 5 secrete din garderoba Reginei Elisabeta a II-a

The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe – recent a fost publicată noua carte a Angelei Kelly, consiliera personală a Reginei Elisabeta a II-a și a stilistului său senior, care a petrecut 25 de ani alături de Regină la curtea regală. Cu consimțământul și binecuvântarea celebrei sale cliente, Angela Kelly introduce cititorii în rutina zilnică a Majestății Sale, atingând totul, de la simbolismul unor ținute specifice, până la simțul său inedit al umorului.

Ținând pasul cu industria modei, Regina a renunțat oficial la blană

Garderoba Reginei cuprinde o mare varietate de blănuri rafinate, elegante, cu încărcătură istorică, de la halatul purpuriu pe care l-a purtat la ceremonia de încoronare din 1953, până la haina din blană albă, pe care o purta pe umeri încă din anii 50’. Cu toate acestea, în ultimii ani, alegerea ei de a purta blană naturală a fost criticată dur de activiști și ca să-i împace pe toți și pe sine-însăși, Regina a renunțat oficial la blană, purtând articole din blană artificială, atunci când la ceremonii era mult prea frig.

Citește și: Cum se îmbracă Elizabeta a II-a: 10 reguli curioase ale garderobei regale

Regina este obsedată de buzunare

Cartea The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe, pune la dispoziție mai multe fotografii, care nu au fost văzute de publicul larg până acum, unde Regina Elisabeta a II-a apare frecvent cu mâinile în buzunare. Potrivit scriitoarei, regina a dorit întotdeauna să fie surprinsă în ipostaze informale, dar consilierii ei au fost împotrivă.

„Având în vedere că această carte se referă la ținutele Majestății Sale și la relația ei cu moda, m-am gândit că într-un asemenea mod aș putea să-i împlinesc, cel puțin parțial, dorința”, scrie Kelly. “Deși eram foarte neliniștită și agitată, mi-am luat inima în dinți și am întrebat-o dacă îmi poate face o favoare, și anume, o ședință foto în care să apară cu mâinile în buzunare, după bunul său plac. Regina a acceptat propunerea cu entuziasm și a petrecut toată ziua următoare alături de Barry Jeffrey, care a fotografiat-o în ipostazi mai relaxate”.

Citește și: Îți va prinde bine! Vezi ce ținute purta regina Elisabeta a II-a, în tinerețe

Nu a existat niciun mesaj politic în spatele așa-numitei „pălării Brexit”

Când Regina și-a făcut apariția în parlament în 2017, purtând o pălărie cu nuanțe de albastru și galben – culorile drapelului Uniunii Europene – presa și mediul online s-au umplut de speculații că aceasta ar încerca să transmită un mesaj ascuns împotriva Brexitului. În cartea sa, Angela Kelly care a proiectat pălăria împreună cu stilista Stella McLaren, risipește aceste zvonuri. „A fost o coincidență. Niciodată nu ne-am fi putut gândi la așa ceva, dar a primit multă atenție și cu siguranță ne-a făcut să râdem din plin”, dezvăluie consiliera Reginei.

Un lacheu îi poartă încălțămintea, ca aceasta să fie confortabilă

“După cum ați fi putut să citiți în presă. Într-adevăr, există un lacheu care poartă pantofii Reginei pe propriile picioare înainte ca această să-i încalțe, astfel încât să se simtă mereu comod și să poată merge mai departe. Și acest lacheu sunt eu”, dezvăluie Kelly. „Regina are foarte puțin timp și mulți pantofi. Prin urmare, nu are timp să-i poarte până devin comozi. Noroc că purtăm aceeași mărime”, adaugă scriitoarea. Majoritatea pantofilor săi sunt confecționați manual și reprezintă modele clasice.

Regina se machiază de sine stătător 364 de zile pe an

“Puteți să mă credeți sau nu, dar regina este propriul său makeup artist și își face machiajul de una singură, de fiecare dată când iese în public. Aceasta apelează la profesioniști o singură dată pe an (în cazul ei, Marilyn Widdess), atunci când își înregistrează mesajul de Crăciun pentru națiune”, adaugă Kelly.

Citește și: Micul truc, cu ajutorul căruia Ecaterina a II-a își impresiona de fiecare dată oaspeții!