Semnele slăbiciunii: 9 semne care dau de gol o femeie slabă!

Dumnezeu a creat femeia pentru a purta și a simboliza frumusețea, armonia și viața însăși. El a vrut să o vadă puternică și nu călcată în picioare de bărbați. O femeie puternică este una hotărâtă să facă ceea ce alte femei nu pot. Iar una slabă e influențată de stereotipuri și prejudecăți. Iată 9 semne care dau de gol o femeie slabă.

1. Crede în dreptate

E bine să crezi în dreptate și echitate, dar adevărul e că viața e nedreaptă. Nenorocirile se întâmplă chiar dăcă ești cuminte, deșteaptă și onestă. Nimeni nu te va proteja și nimeni nu este dator să te protejeze. Și nici tu nu ești datoare nimănui. Ajutorul este o alegere. Dar partea bună e că deși viața este nedreaptă uneori, e în puterea noastră să restabilim echilibrul lucrurilor.

2. Încearcă să fie pe placul tuturor

Femeile slabe încearcă cu orice preț să câștige recunoașterea altora (din cauza stimei scăzute de sine). Pe de altă parte, o femeie puternică își cunoaște adevărata valoare și nu se zbate ca un cocoș pentru a-i impresiona pe alții și pentru a demonstra că merită să fie apreciată și iubită. Ei nu îi pasă de critici și nici nu îi critică pe alții. O femeie puternică nu încearcă să pară o altă persoană.

3. Încearcă să controleze totul

Controlul e patima celor slabi. Tendința de a controla o relație, de a controla reacția și acțiunile altora, de a cere de la alții să se plieze după așteptările tale apare din cauza încrederii și stimei scăzute de sine. O femeie puternică nu încearcă să controleze fiecare aspect din viața ei, și mai cu seamă, fiecare persoană. Femeile puternice apreciază libertatea lor și respectă libertatea altora.

4. Cere să fie iubită

Iubirea nu poate fi cumpărată, cerșită sau negociată. Ea poate fi câștigată. Iar dacă ești în situația să ceri, să implori, să cerșești, ca să fii iubită – înseamnă că ești vulnerabilă și slabă. O femeie puternică ține la demnitatea ei și chiar dacă suferă, o face cu demnitate, fără isterii și supărări. În cele din urmă, anume aceste femei ajung să fie iubite. Pentru că independența și tăria de caracter cuceresc.

5. Se lamentează

Încetează să te lamentezi și să dai vina pe alții. Nimănui nu-i pasă de problemele tale. În loc să te plângi, încearcă să le rezolvi. Tu, și numai tu, ești responsabilă pentru tot ceea ce se întâmplă în viața ta. Și acest lucru nu are legătura nici cu cine este primar în oraşul tău, nici cu țara în care te-ai născut. Dacă oamenii ar înceta să se victimizeze şi ar deveni responsabili măcar pentru o zi, s-ar întâmpla multe lucruri minunate.

6. Nu are încredere în sine

“Nu pot” sunt cuvintele care au ruinat mii de vieți. Adevărul e că poți să crezi că ești în stare sau nu ești în stare să faci ceva și în ambele cazuri vei avea dreptate. Psihologii afirmă că sistemul nostru nervos nu face diferența dintre o experiență imaginată și una reală. Imaginea noastră de sine determină ceea ce devenim. Ea este cheia personalității și comportamentului uman.

7. Rabdă

Femeile slabe nu știu să-și apere demnitatea. Ele sunt gata să meargă la compromisuri dezavantajose pentru a păstra iluzia prosperității. În schimb, femeile puternice știu să spună “NU” de fiecare dată când cineva atentează la confortul lor personal. Ele știu să spună “NU” unui soț abuziv, unui patron bădăran sau unui prieten manipulator. Ele știu să-și apere interesele și să le promoveze atunci când este nevoie.

8. Are multe complexe

Femeile slabe au multe complexe. Pe de altă parte, o femeie puternică este sigură de frumusețea ei, chiar dacă nu arată perfect. Pentru că dacă vrei să fii frumoasă, trebuie să te simți frumoasă. Femeile puternice își iubesc corpul și știu să-l aprecieze la adevărata valoare. Ele nu se sfiesc să se accepte așa cum sunt și știu mai bine ca oricine să-și evidențieze rafinamentul.

9. Se compară cu alte femei

Femeile slabe au tendința să se compare cu alte femei. Nu te compara cu alții. Singura persoană cu care trebuie să te compari ești tu, cea din trecut. Și singura persoană pe care trebuie să o întreci ești tu, cea din prezent. Da, poate că la nunta ta nu a cântat Smiley, în cinstea ta nu a fost numită o stradă, iar soțul tău nu e director de firmă. Dar oare asta contează cu adevărat?