Semnele sărăciei: 5 semne care dau de gol o femeie săracă!

Multe femei sunt limitate în oportunități financiare, dar vor să demonstreze cu orice preț contrariul. Chiar dacă nu au bani, ele vor să creeze impresia că sunt prospere pentru a evita privirile reci și indiferente ale celor din jur. Dar nu întotdeauna le reușește. Prin urmare, astăzi vorbim despre cum arată, cum gândește și cum se comportă o femeie săracă. Și de ce nu e bine să faci așa!

În loc de disclaimer: Acest articol nu are drept scop să înjosească demnitatea cuiva. Considerăm că nu banul îl face pe om, ci bunătatea și naturalețea. Și nu e nimic bun și natural în comportamentul de mai jos. 

1. Poartă imitații

Imitațiile unor mărci celebre sunt un ton rău, indiferent dacă vorbim de poșete sau de pantofi. Mai bine să ai o poșetă puțin mai ieftină, dar autentică, de la un producător autohton, decât o imitație de proastă calitate. O femeie săracă își cumpără imitații în speranța că îi va impresiona pe restul.

Hainele de marcă sunt un atribut al succesului și prosperității, crede ea. Dar adevărul e că hainele scumpe sunt patima săracilor. Bogații se îmbracă mai simplu. Uite cum se îmbracă primii 10 oameni din lista Forbes și o să înțelegi că pentru ei contează mai puțin felul cum arată. Chiar și femeile bogate o iau mai ușor. Cel puțin cele care au cap pe umeri. Prin urmare, nu te mai preface! Îmbracă-te cu gust, din puținul pe care-l ai.

2. Se îmbracă caraghios

Femeile care vor cu orice preț să impresioneze pe alții, deseori arată neîngrijit. Cu siguranță ai observat asta. E ceva nenatural, provocator, în aspectul lor. Există o disonanță între felul lor de a fi și ceea cine pretind că sunt.

Culorile acide, violente și exagerat de strălucitoare, hainele strânse pe corp, fustele mini, volanele, inserțiile, imprimeurile complexe, ținutele cu strasuri, tocurile înalte și provocatoare și bineînțeles – excesul de bijuterii (imitații). Toate acestea sunt o încercare nereușită de a simula prosperitatea.

3. Sunt nemulțumite

Femeile sărace, chiar și atunci când vor să pară bogate, sunt rareori fericite și vesele în ochii celorlalți. Și asta se întâmplă pentru că e greu să fii fericită când porți grija banilor consumați.

Lipsa banilor afectează foarte mult stima de sine a unei persoane, astfel încât o femeie săracă este deseori nemulțumită și furioasă. E un cerc vicios din care nu-i ușor să scapi.

4. Asociază succesul cu prosperitatea materială

Oamenii bogați sunt mai puțin atașați de bunuri materiale și nu încearcă să-și consolideze statutul pe seama lor. Mark Zuckerberg a condus mult timp un simplu Volkswagen Golf, chiar dacă era multimiliardar. Iar Warren Buffet și-a cumpărat iPhone abia anul trecut, la 89 de ani, când telefonul său de 20 de dolari s-a stricat.

În același timp, sunt sigur că ai văzut multe persoane sărace și chiar nevoiașe care au smartphone de ultimă generație.

5. Le este frică să cheltuie bani

Femeile sărace au toate cheltuielile planificate din timp și știu exact ce vor să cumpere. Acesta nu este un lucru rău, atât timp cât nu devine o extremă. Dar deseori frica devine extremă.

Așa s-a întâmplat cu Stephanie Bennett din SUA. Orice cheltuială neprevăzută o îngrozește pe americancă. Chiar dacă acum are un venit stabil, sărăcia prin care a trecut i-a schimbat complet comportamentul. Femeia alocă un singur minut pentru duș și are un singur bec în toată casa. Mai multe despre ea am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Un minut pentru duș și un singur bec în toată casa: cum trăiește cea mai zgârcită femeie din lume?