Secretul longevității Reginei Elisabeta. Ce a făcut pentru a ajunge la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a este simbolul și întruchiparea Marii Britanii. Peste două luni, regina va împlini 96 de ani. Da, da, ai auzit bine, 96 de ani. Bunicuța care participă la zeci de evenimente în fiecare an, se întâlnește cu mii de persoane și răspunde de imaginea întregii țări, se apropie încet, dar sigur de cel mai important centenar.

Dar care este secretul longevității sale? Experții spun că nu e vorba nici de diete, nici de fitness și nici de gene. În primul rând, e vorba de obiceiuri. Regina are câteva obiceiuri esențiale care o ajută să rămână în formă. Iată care sunt ele.

1. Rutina zilnică

Regina are o rutină bine pusă la punct, iar ordinea și certitudinea întotdeauna dau bine. Masa de patru ori pe zi în porții echilibrate, trezirea și culcarea la aceeași oră, activitatea fizică și intelectuală moderată, rutina zilnică organizată, plimbările regulate și interacțiunea socială destulă. Planificarea zilei în cele mai mici detalii este cheia către o minte limpede și un suflet împăcat.

2. Activitatea fizică

Regina Elisabeta a fost dintotdeauna activă. Pe lângă evenimentele și întâlnirile la care participă în fiecare săptămână, de aproape 70 de ani, regina plimbă câinele în fiecare zi, iar acum 2 ani, la vârsta de 93 de ani, a fost surprinsă călare pe cal. Obiceiul de a merge pe jos este util atât pentru corp, cât și pentru suflet.

3. Dieta echilibrată

Regina nu a ținut diete pentru sportivi ca să rămână în formă. În schimb, a urmat toată viața recomandările generale pe care cu toți le cunoaștem, dar nimeni nu le respectă: mese regulate în porții mici, fără excese. Fostul bucătar regal Darren McGrady a dezvăluit că dieta reginei e alcătuită din fructe, legume, nuci, semințe, cereale integrale, pește și carne slabă. În schimb, în rația ei alimentară nu a rămas loc pentru paste și carbohidrați.

4. Capacitatea de a se bucura de viață

Tinerețea, frumusețea, sănătatea, prosperitatea – toate se nasc din interior. Și cel mai inteligent lucru pe care poți să-l faci este să continui să te dezvolți în plan mental, emoțional și spiritual. Nimic nu întinerește o persoană mai bine decât un suflet împlinit și frumos. Zâmbetul și voia buna sunt cel mai bun medicament.