Scoate-le din priză: 5 dispozitive care folosesc energie chiar și când sunt deconectate

Ți-ai imaginat vreodată cum am putea trăi noi acum fără electricitate? Toate dispozitivele pe care le folosim, începând cu telefonul și terminând cu frigiderul funcționează pe bază de energie electrică. Uneori, credem că și noi ne încărcăm, fiind conectați la priză.

Bineînțeles, producătorii  de dispozitive electrice pun în prezent accentul pe consumul redus de energie al acestora. Ceea ce nu pot schimba deocamdată este „obiceiul” aparatelor electrocasnice de a consuma energie chiar și atunci când sunt deconectate.

Televizorul

Televizoarele moderne nu consumă foarte multă energie atunci când sunt deconectate de la distanță, de aceea scoaterea lor din priză n-o să-ți facă mare economie. Totuși, modul de așteptare în care este setat televizorul când îl deconectăm doar de la telecomandă, poate dura un timp îndelungat, uneori chiar și ani de zile. În rezultat, are loc un consum neîntrerupt de energie. În asemenea situații, trebuie să verifici periodic priza, ca aceasta să nu se supraîncălzească, evitând astfel un scurt circuit.

Computerul

Faptul că ai oprit computerul nu înseamnă că a fost încetat în totalitate consumul de energie. Bateriile din interiorul acestuia vor continua să se încarce. De aceea, ar fi bine ca atunci când folosești rar computerul să-l deconectezi de la priză.

Telefoanele

Lăsând încărcătorul în priză, posesorul unui gadget nu doar că va achita mai mult pentru factura la lumină, dar și crează un pericol de incendiu. Puterea unor încărcătoare obișnuite este de 1,2 Vch și nu te va face să falimentezi, dar poate prezenta pericol de aprindere.

Aparatul de aer condiționat

Aparatele cu aer condiționat, inclusiv cele cu timer incorporat, folosesc neîntrerupt energie electrică, chiar și când sunt deconectate.

Routerul Wi-Fi

Unul dintre cele mai moderne dispozitive. Funcționarea permanentă a acestuia are o influență inevitabilă asupra omului, mai ales dacă este poziționat foarte aproape. Însă deocamdată, nu există cercetări care să arate modul în care are loc această influență. Totuși, dacă ai grijă de sănătatea ta, scoate routerul din priză pe timp de noapte.