Sclavie și defecte: 10 secrete Apple, care sunt ascunse bine de consumatori. Îți vei schimba părerea!

Apple este compania, produsele căreia au devenit un cult în întreaga lume. Ca și în cazul altor companii mari, unele practici, dacă ar fi cunoscute de mai mulți, ar păta destul de serios imaginea companiei. Iată câteva secrete Apple, care ar putea să-ți schimbe părerea despre acest brand.

1. Condiții de muncă slugarnice

A fost documentat faptul că Apple folosește condiții de muncă ca pentru sclavi în procesul de creare a produselor lor. Câțiva oameni s-au sinucis după ce au muncit fără pauză în condiții inumane mai mult de 24 de ore. Încă în 2016, China Labor Watch a atras atenția asupra problemelor de la fabricile Apple.

2. Imagine „green” falsă

Se pare că compania Apple nu se preocupă atât de mult de ecologie cum încearcă să ne convingă. În 2014, corporația a primit o amendă pentru poluarea puternică a mediului în China.

3. Poliția secretă

Apple are o atitudine foarte serioasă față de proiectele și prototipurile sale. Se presupune că în această companie există o poliție secretă ( departament de securitate) care protejează secretele Apple de o parte dintre angajați sau de concurenți.

4. Gadgeturi recondiționate

Poți cumpăra produse recondiționate ( refurbished) chiar de la Apple, cu garanție, identice cu produsele noi. Doar că prețul va fi mult mai mic. De regulă, este vorba despre gadgeturile care au fost returnate înainte să fie utilizate și nu cele cu defecte.

5. Versiunile „inovatoare” ale iPhone

Ultimul produs, cu adevărat inovativ al Apple, a fost cel lansat în 2007, acesta a fost iPhone. Celelalte sunt pur și simplu alte versiuni puțin mai avansate ale acestuia.

6. Apple – Samsung/ 1:1

Apple a acționat în judecată Samsung, invocând că Samsung a copiat aspectul iPhone. Scopul acestui litigiu a fost încercarea de a afla dacă se pot câștiga bani de pe seama altor companii. La prima etapă, Apple a câștigat, iar în a doua, Samsung a câștigat apelul.

7. iPad și iPhone

Apple a cheltuit mai mulți bani pentru a promova pe piață iPad, decât iPhone. Promovarea tabletei a costat 149 mln de dolari, iar a smartphone-ului 97 mln de dolari.

8. „Calitate perfectă”… Publictatea!

Oamenii au fost făcuți să creadă că produsele Apple sunt perfecte, însă acestea, ca și oricare altele, pot avea defecte de concepere sau producție.

9. „Norul”

Acesta nu este un secret Apple. De fapt, nici nu este un secret tehnologic. Este doar un truc de marketing și niște cunoștințe tehnice de bază. „Norul” este pur și simplu un alt computer. Este un server care fizic se află în altă parte, iar copiile informațiilor utilizatorilor se păstrează pe el.

10. Poți primi altul în loc

Se pare că poți obține un gadget gratuit, dacă știi cum să procedezi. În principiu, funcționează cam așa: dacă produsul are un defect, trebuie să-l aduci la service Apple și să soliciți înlocuirea produsului. Bineînțeles, nu este vorba despre situațiile în care i-ai stricat ecranul sau l-ai scăpat în apă.

Sursa