De ce hainele miros urât după spălare? 3 din 4 femei fac această greșeală

De câte ori ți s-a întâmplat ca după spălarea hainelor în mașina de spălat, acestea să capete un miros neplăcut de umezeală și mucegai. De cele mai multe ori acest lucru se întâmplă din cauza mașinii de spălat, care fie nu este curățată, fie nu este exploatată corect. Mirosul neplăcut vine anume de acolo și remediind această problemă vei scăpa și de mirosul urât de pe haine.

De ce miroase urât din mașina de spălat?

Cel mai des, mirosul neplăcut apare din cauza mucegaiului. Iar mucegaiul apare din cauza umezelii și excesului de detergent. Când turnăm mult detergent, acesta face multă spumă, pe care mașina nu reușește să o curețe. Urmele de detergent se depun pe suprafața tamburului și intră în reacție cu apa, praful și murdăria, creând un teren fertil pentru ciuperci și bacterii. Cu alte cuvinte, învață să torni mai puțin detergent.

Cum scăpăm de mirosul urât?

Mucegaiul și bacteriile se simt bine la temperatura obișnuită de spălare. Prin urmare, pentru a scăpa de ele, pornește mașina de spălat (fără rufe) la cel mai lung program de spălare și la cea mai înaltă temperatură. De asemenea, se recomandă să cureți garnitura, sertarul pentru detergent, furtunul și filtrul. Toate acestea pot fi cauze ale mirosului neplăcut din tambur.

Garnitura

Garnitura poate conține apă, urme de detergent, murdărie și mucegai. Pentru a îndepărta mirosul neplăcut, amesteca un înălbitor pe bază de clor (sau oțet) cu apa caldă în raport de 1:1 și cu ajutorul unei cârpe sau a unui burete înmuiat în soluție, curăță minuțios suprafața ei. Nu uita să porți mănuși de protecție.

Sertarul pentru detergent

Scoate sertarul și clătește-l sub un jet de apă fierbinte, după care îți recomandăm să-l cureți cu ajutorul unei periuțe de dinți sau a unui burete înmuiat în soluție de spălat vase. Dacă depunerile nu cedează, va trebui să apelezi la înălbitor. Nu uita să clătești sertarul după curățare și să-l lași să se usuce.

Filtrul

Deconectează mașina de la sursa de energie electrică și demontează filtrul. De regulă, acesta este situat în partea inferioară din fața mașinii de spălat, sub capacul de plastic. Nu uita să întinzi un prosop uscat pe podea și să pregătești un recipient pentru colectarea apei, deoarece s-ar putea să curgă puțină apă rămasă în interior. Curăță filtrul sub un jet de apă caldă și înlătură murdăria care s-a depus pe suprafața lui. Repetă procedura în fiecare lună.

Furtunul

Dacă pașii anterior nu te-au ajutat, cel mai probabil mirosul neplăcut vine din interiorul furtunului de scurgere. Deconectează mașina de la sursele de energie electrică și apă. Pregătește o găleată pentru a scurge apa acumulată în interior și demontează furtunul. Conectează furtunul la robinet și pornește apa pentru a curăța interiorul acestuia de scame și alte reziduuri. Poți folosi și un cablu special cu perie nemetalică la capăt.

Cum să previi apariția mucegaiului în mașina de spălat

– Folosește detergent pentru spălare automată în cantitatea recomandată pe ambalaj;

– Lasă ușa mașinii și sertarul pentru detergent deschise după spălare, până când acestea se vor usca;

– Curăță regulat garnitura de cauciuc a mașinii de spălat;