Sare și lumânare de parafină: cum să cureți simplu, dar eficient talpa unui fier de călcat

Fierele de călcat moderne sunt mult mai rezistente la toate tipurile de impurități și influențe corozive decât predecesorii lor. Fiecare model al acestui aparat de uz casnic, chiar și cel mai simplu și mai ieftin, este echipat cu o funcție de autocurățare a varului și de îndepărtare a calcarului. Calcarul se formează datorită funcției de abur, care transformă apa în abur: în timpul acestei transformări, formarea de calcar este inevitabilă. Calcarul și incrustațiile sunt principalele tipuri de murdărie care apar pe talpa fierului de călcat după utilizare. Există modalități simple, dar eficiente de a curăța suprafața.

Sare

Această metodă necesită sare și o bucată de hârtie. Se toarnă un strat uniform pe foaie, apoi se trece fierul de călcat fierbinte peste sare până când se desprinde stratul de arsuri.

Lumânare de parafină

Înfășurați lumânarea într-o cârpă de bumbac, apoi frecați talpa fierbinte a fierului de călcat cu mișcări circulare. Este important să țineți fierul de călcat deasupra unei tăvi sau a unui strat de ziar: în acest proces, lumânarea se va topi și parafina se va scurge în jos. Aveți grijă dacă suprafața de lucru a fierului de călcat este în relief sau are găuri pentru abur. Parafina poate intra în adâncituri și, în timpul călcării ulterioare, poate păta hainele. După înfrângerea arsurii, este necesar să îndepărtați cu atenție resturile de murdărie și de lumânare topită.

Peroxid de hidrogen

Înmuiați un tampon de bumbac sau o bucată de pânză în peroxid de hidrogen de 3%. Cu grijă și cu efort, încercați să curățați petele întunecate de pe talpa rece a fierului de călcat. Peroxidul va ajuta la dizolvarea plăcii și o va face mai ușor de îndepărtat.

Oțet

Înmuiați un tampon de bumbac în oțet și frecați talpa rece a fierului de călcat. Dacă arsura este puternică, se recomandă adăugarea de amoniac în oțet într-un raport unu la unu.