Să NU le descoși! Iată motivul pentru care unele costume au buzunarele cusute!

Ți s-a întâmplat vreodată să cumperi un costum nou și să te trezești cu buzunarele cusute? De ce producătorii recurg la acest pas? La urma urmei, cu toții le descoasem mai devreme sau mai târziu. De ce să complici lucrurile și să-i creezi bătăi de cap clientului? Păi bine, să știi că există mai multe motive pentru care producătorii îți întind această capcană. Află mai jos care sunt ele.

De regulă, producătorii cos buzunarele de la paltoane, sacouri, jachete și pantaloni. Pe lângă buzunare, sunt cusute manșetele și fantele din spatele jachetelor. Această cusătură este un indicator al calității și a grijii producătorului față de clienți.

De altfel, dacă ai cumpărat vreodată un sacou, știi foarte bine că ea poate fi ruptă ușor fără a deteriora țesătura. Uneori, rolul cusăturii poate fi decorativ, ca tribut vechilor reguli de etichetă, când ținerea mâinilor în buzunar era considerată un mauvais ton. Dar de ce sunt cusute buzunarele astăzi? Există câteva motive.

De ce sunt cusute buzunarele la pantaloni?

#1. Acest truc previne apariția rebuturilor. Dacă buzunarul este cusut, e mai mică probabilitatea că mașina de cusut să se blocheze sau ca pantalonii să se întindă.

#2. Pantalonii sunt mai ușor de călcat. Nu acasă, ci la fabrică. De regulă, după ce sunt cusuți, pantalonii sunt călcați cu ajutorul unui fier industrial. Piesele cusute nu permit fierului să facă cute inestetice într-un loc neașteptat.

#3. Pantalonii își păstrează mai bine aspectul personalizat la punctul de vânzare. Imaginează-ți că probezi un sacou sau niște pantaloni. Ai fi tentat sau nu să bagi mâinile în buzunare? Majoritatea oamenilor nu rezistă ispitei. Cu timpul, țesătura se întinde și se deteriorează, iar produsul își pierde aspectul atrăgător.

#4. Datorită cusăturii suplimentare, haina nu se deteriorează în timpul transportului. Cu buzunare e mai mare probabilitatea să strici o haină la orice etapă a lanțului logistic.

Le scoatem sau nu le scoatem? Iată întrebarea

Matematica e simplă. Dacă obișnuiești să te folosești de buzunare, bineînțeles că trebuie să le descoși. Dar dacă ești un adept al bunelor maniere, nu are rost să te chinui, mai ales că această cusătură conferă hainelor un aspect îngrijit.

Dacă ai decis să scapi de cusătură, e suficient să faci o singură tăietură și să tragi de ață, nu și în cazul buzunarelor decorative, care sunt cusute mai dens.

A le desface sau nu – este alegerea fiecăruia, dar nu uita că dacă te folosești des de buzunare țesătura se întinde și forma pantalonilor (paltonului, jachetei) are de suferit.

Citește și: Nu cumpăra blugii dacă observi aceste detalii: 7 semne că blugii NU sunt de calitate!