Să nu faci asta niciodată: 9 greșeli de machiaj care-ți fac ochii să pară mai mici

Machiajul ochilor este unul dintre cele mai preferate și mai comune, dar, din păcate, nu toată lumea știe cum să-l aplice corect. Uneori, eforturile noastre se întorc împotriva noastră: se pare că ne machiem și ne fardăm, dar ochii, în loc să fie expresivi și deschiși, par mai mici decât înainte de aplicarea machiajului… Care este atunci rostul acestui efort? Află care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le comiți în machiajul ochilor!

1. Estompezi kajal-ul

Creionul negru Kohl arată foarte frumos doar la ochii cu adevărat mari. Pentru toți ceilalți, însă, se recomandă să vă refuzați deoarece vă pot face ochii cu adevărat mici.

2. Folosești farduri de ochi mate închise

Fardurile cu sclipici îți fac ochii să pară mai mari decât sunt în realitate, iar cele mate, dimpotrivă. Acest lucru este valabil mai ales atunci când aplici o nuanță fără sclipici, cu textură mai închisă atât pe pleoapa superioară, cât și pe cea inferioară!

3. Contur clar

O greșeală frecventă în machiajul calitativ al ochilor, pe care o face chiar și Kate Middleton, este să aplice un creion pe ochi fără a umbri conturul. Această tehnică este esențială mai ales pentru pleoapa inferioară – aici pur și simplu nu poți renunța la umbrire!

4. Machiaj nefinisat

Ți-ai uniformizat tonul, ți-ai corectat zona ochilor mascând cearcănele .. și atât! Dacă te-ai decis să te oprești aici, optând pentru un machiaj nude, fii conștientă că ochii cu un astfel de machiaj neterminat vor părea cu siguranță mai mici. Zona de sub ochi iluminată poate juca și ea în defavoarea ta, așa că, dai ai folosit corector, evidențiază-ți măcar genele.

5. Culoarea fardului de ochi se potrivește cu culoarea ochilor

Accentuarea ochilor cu un fard de aceeași culoare precum ochii este o greșeală des întâlnită. Se recomandă trasarea neapărată a cel puțin unor săgeți cu un eyeliner închis la culoare, de altfel ochii tăi vor părea excesiv de mici.

6. Fard de ochi maro pe pleoapa inferioară

Fardul de ochi maro sau creionul umbrit sub linia genelor inferioare, îngustează vizual și reduc ochii. Și, în general, evitați nuanțele de maro pe pleoapa inferioară – culoarea este complexă și numai profesioniștii funcționează corect cu ea.

7. Eyeliner lichid în jurul ochiului

Ar putea părea evident: dacă vrei să-ți faci ochii să pară mai mari, folosește doar un eyeliner negru sau un creion – ceea ce din păcate nu este chiar așa! O linie trasată în jurul ochilor și unită prin săgeți ascuțite îi face mai înguste vizual. O opțiune grozavă pentru o petrecere în stil japonez, dar cu siguranță nu pentru a merge la o întâlnire!

8. Nu ții cont de forma ochiului

Dacă ai ochii cu un colț exterior ușor căzut, evită nuanțele închise pe pleoapa mobilă: îți acoperă ochii, făcându-i să pară mai mici.

9. Farduri întunecate pe pleoapa mobilă

Dacă vrei ca ochii tăi să pară expresivi, uită de folosirea nuanțelor închise sau mate pe pleoapa mobilă; acestea îi fac să pară mai înfundați în orbite.