S-a demonstrat științific: succesul persoanei depinde de cel/cea cu care s-a căsătorit

Universitatea Carnegie Mellon a publicat o nouă cercetare în care se spune că oamenii care sunt susținuți în familie sunt mai hotărâți când au de făcut o alegere grea.

Potrivit cercetătorilor, indiferent conștientizează sau nu, succcesul persoanei depinde de anturajul său și, în special, de partenerul de căsnicie. Totul vine de la faptul că soțul sau soția au o influență importantă asupra partenerului, ceea ce în rezultat fie sporește, fie împiedică succesul acestuia.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au analizat 163 de cupluri. Fiecărei persoane în parte i s-a propus să aleagă: să rezolve o sarcină simplă sau să concureze pentru un premiu, după ce va discuta despre această opțiune cu partenerul.

După cum s-a dovedit, majoritatea participanților care au fost susținuți de soț/soție au ales să lupte pentru premiu. Iar cei care, de regulă, nu sunt susținuți în familie au ales să rezolve o sarcină simplă.

Brooke Fini, autorul acestei cercetări, a menționat că împreună cu colegii săi a reușit să demonstreze că suportul pe care îl are persoana în timpul luării unor decizii dificile influențează semnificativ bunăstarea sa ulterioară.

A doua jumătate fie ajută la obținerea succesului, motivând partenerul să folosească noi oportunități, fie îl împiedică, reducând șansele acestuia pentru succes.

Celebritățile care confirmă aceste concluzii

Confirmarea teoriei lui Fini o găsim în istoriile unor celebrități. Barack Obama, Beyonce, Mark Zuckerberg sunt doar câteva exemple. Cu toții au obținut succes în diverse domenii, însă fiecare dintre ei menționează cu orice ocazie că totul s-a datorat persoanelor iubite care i-au susținut.

În unul dintre interviurile sale, fostul președinte al SUA, a recunoscut că toate reușitele sale ar fi fost imposibile fără soția sa. El a declarat că anume ea l-a ajutat să nu-și iasă din minți, să-și găsească echilibrul emoțional și să depășească situațiile de stres.