Ridicol și de prost gust: 5 greșeli fatale în combinarea tricourilor, care-ți devalorizează look-ul

Tricoul reprezintă probabil unul dintre cele mai versatile articole din garderobă, fiind ideal pentru crearea look-urilor stratificate cu simplitate și stil. Cu toate acestea, este foarte important să știi să alegi tricoul potrivit pentru a nu arăta ridicol și fără gust. Există câteva reguli importante de urmat. Care sunt combinațiile care „ieftinesc” aspectul, care îl fac „mai bogat” și mai trendy și cum să evităm cele mai frecvente greșeli – ne clarificăm împreună?!

Nu dai importanță tipului de croi

Tipul de croială ales corect asigură un succes de 50%. Tricoul trebuie să fie drept, ușor larg sau oversize. Important – nu trebuie să fie exagerat de strâmt pe corp. Apropo, tricourile pentru bărbați ar fi o opțiune ideală!

Alegerea greșită a tipului de material

Un tricou trebuie să fie confecționat din material de bună calitate, gros și, de preferință, natural. Bumbacul, viscoza și mătasea sunt ideale. Sinteticele pot fi prezente în compoziție, dar nu în cantități mai mari de 5%. Stiliștii profesionali recomandă să evităm țesăturile largi, subțiri și transparente. Acordă atenție, de asemenea, cusăturilor, decolteului, mânecilor și marginii inferioare a tricoului: cu cât cusăturile sunt mai mici, cu atât calitatea este mai mare.

Culoarea nepotrivită

Ca regulă generală – tricourile laconice simple arată cel mai bine, iar culoarea este o chestiune de gust. Poate fi alb clasic, negru sau gri – culori mereu relevante pentru un look efectiv și elegant, atemporal și la modă.

Decor și detalii exagerate

Când vine vorba de tricouri, funcționează regula: „Cu cât mai puțin, cu atât mai bine”. Logo-urile mici, inscripțiile amuzante sau imprimeurile clasice sunt acceptabile, dar nu și strasurile și desenele supradimensionate. Potrivit stiliștilor, un tricou funcționează ca un fundal pentru accesorii și alte detalii de look – făcându-l mai efectiv și atrăgător.

Necunoașterea tehnicilor de bază de styling

Alegerea unui tricou de înaltă calitate și relevant nu garantează o ținută elegantă – combinarea corectă a acestuia fiind la fel de importantă. Iată două reguli importante de reținut:
1. Nu purta tricoul peste blugi/fustă. Se recomandă băgarea înăuntru completă sau parțială. Astfel, vei crea un look relaxat și elegant, fără a compromite proporțiile siluetei.
2. Suflecă mânecile – pentru un plus de lux și glamour. Unii designeri adaugă inițial acest element la haine, dar este simplu de realizat și de sine stătător.

Tricourile pot fi purtate cu absolut orice: blugi, fuste, pantaloni, rochii și costume. Această piesă de garderobă se potrivește perfect în orice look și set, important să înveți corect s-o asortezi.